Laden Evenementen
Film | woensdag 25 okt 14:00 - 16:00

Pane, Amore e Fantasia (1953) – Luigi Comencini

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
25-10-17 Pane, Amore e Fantasia
3,00
Onbeperkt
25-10-17 Pane, Amore e Fantasia, HaarlemPas
1,50
Onbeperkt
25-10-17 Pane, Amore e Fantasia, jonger dan 25 jaar
1,50
Onbeperkt

Deze romantische komedie vierde triomfen in de Italiaanse bioscopen.
Dat hij zo´n succes had, kwam niet in de laatste plaats door filmster en sexbom Gina Lolobridgida, 26 was ze en het was des te spannender dat zij juist haar esprit ‘en de rest` leende aan de rol van een dorpsmeisje van  een jaar of 18 dat op blote voeten over de keitjes loopt.

Gina Lolobridgida

Maar La Lollo was het probleem niet. Dat was de politiechef tegenover haar. Nieuw in het dorp. Een goed geconserveerde man van middelbare leeftijd, die wat de meisjes betreft nooit een oogje toeknijpt, omdat hij dat dan liever wagenwijd openhoudt.
En juist deze handhaver van het recht gaat zich verloven met een ongehuwde moeder.
Nu kijkt niemand  daar meer van op, maar in het verre verleden van de jaren vijftig van de vorige eeuw was zo´n verbintenis hoogst onfatsoenlijk en dus een belediging voor ambtenaren, al dan niet in functie.
Vittorio  de Sica, destijds allang wereldberoemd als de maker van het Oscarwinnende Fietsendieven,  geeft als acteur de wufte politieagent gestalte en dat doet hij met verve.
Kortom het is lichtvoetig amusement.
De film won dan ook diverse prijzen.

Meer informatie over de film en de regisseur.

  Luigi Comencini