Laden Evenementen
muziek | zaterdag 28 okt 20:30 - 22:30

Paul Weiling Trio – Amsterdam Saxophone Legends

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
28-10-17 Paul Weiling Trio
10,00
Onbeperkt
28-10-17 Paul Weiling Trio, Vrienden Pletterij
9,00
Onbeperkt
28-10-17 Paul Weiling Trio, HaarlemPas
7,50
Onbeperkt
28-10-17 Paul Weiling Trio, jonger dan 25 jaar
7,50
Onbeperkt

Het Paul Weiling Trio brengt een ode aan vijf Amerikaanse jazzartiesten in het Amsterdam van de jaren 50 en 60. Live-jazz in combinatie met audiofragmenten en origineel beeldmateriaal afkomstig van het Nederlands Jazz Archief. Met Paul Weiling op saxofoons, Sven Schuster, contrabas en Leo Bouwmeester, piano.

Amsterdam Saxophone Legends is een engelstalig, live-jazz multimedia concert.

Let op! Concert is verzet naar 28 oktober 2017.

De voorstelling gaat over vijf saxofoonlegendes die in de jaren ’50 en ’60 een speciale band hadden met Amsterdam. Bijvoorbeeld omdat zij er (tijdelijk) woonden of vaker terugkwamen voor optredens, CD -of radio-opnames. Het publiek ervaart Amsterdam als het Nederlandse Mekka van de Amerikaanse jazz en als voedingsbodem voor de eigen Nederlandse jazz-scene.

Middelpunt van de voorstelling is de alt- en tenorsaxofonist Paul Weiling; hij vertolkt de rollen van respectivelijk Ben Webster, Paul Desmond, Don Byas, Cannonball Adderley en Sonny Rollins. Binnen het trio met contrabassist Sven Schuster en pianist Leo Bouwmeester vormt hij de spil om de diverse (saxofoon) stijlen van deze artiesten op het podium te brengen.

De authentieke klanken, conferences en de sfeer op het podium worden aangevuld met audiofragmenten en origineel fotomateriaal van het Nederlands Jazz Archief, dat op groot scherm wordt geprojecteerd om de totale belevenis van de voorstelling zo compleet mogelijk te maken binnen de intieme setting van een jazzconcert.

 

Amsterdam, 5 september 2013. Saxofonist Paul Weiling.

Paul Weiling – alt- en tenorsaxofoon

| website

Alto and soprano saxophonist Paul Weiling has been highly rewarded by the press for his “extraodinary, harmonically powerful supported lyricism” and for “letting his saxophone swing and jubilate with freedom and fantasy”. He is an adventurer and world traveller in music, combining Jazz improvisation and world music in various international crossover groups and projects. His performings and recordings so far include brilliant musicians from Spain and Greece, Cuba, Africa, India and the Middle East.

65. Rheder Jazzabend

Sven Schuster - contrabas

| website

Sven Schuster is the bassist en bandleader of Shooster and composer of all songs played by Shooster.Furthermore he performs in the band of Susanne Alt and the Ob6sions, the houseband of the program Mijke's Middag Live on Dutch Radio.

Sven (1965) is born in Wolfsburg Germany, where he started to play bass at the age of sixteen. He studied in Graz Austria at the Hochschule für Musik and the Conservatory in Hilversum in the Netherlands .Now he is the steady bassplayer of Susanne Alt, The Ob6sions and Bandleader, Composer and Arranger of the Amstel Bigband.

bouwmeester

Leo Bouwmeester - piano

| website

'Na mijn conservatorium-studie in Amsterdam heb ik o.a. met Astrid Seriese gespeeld en in Paul Stocker's BugBand. Daarnaast kwam er een cd uit van mijn trio met zowel eigen composities als jazz standards.'