Laden Evenementen
muziek | vrijdag 24 mrt 20:30 - 22:30

Phosphorus Ensemble – werk Duitse dichter Christian Morgenstern

Tickets

Wie zijn aanwezig

Eén persoon heeft zich aangemeld voor Phosphorus Ensemble – werk Duitse dichter Christian Morgenstern

  • Michel Duijves
Tickets are not available as this event has passed.
De inmiddels in Berlijn woonachtige bassist Meinrad Kneer was al met groepen als Bite the Gnatze of Baraná in de Pletterij te horen. Tot 2010 maakte hij vast onderdeel van de Amsterdamse impro- en Jazzscène uit en is dus in Nederland geen onbekende.

Met zijn Phosphoros Ensemble brengt hij het werk van de Duitse dichter Christian Morgenstern (1871 – 1914) onder de aandacht. Morgensterns gedichten spannen een boog tussen humor, seriositeit, filosofie en klankpoëzie. Dit is Kneer’s derde grote literatuurproject; de vorige twee – over de Russische schrijvers Daniil Charms en Velimir Khlebnikov – ontstonden nog op Nederlandse bodem, met Amsterdamse musici als Tobias Klein en Albert van Veenendaal.

Het Phosphoros Ensemble wordt bemand door uitstekende Berlijnse musici, die naast hun klassieke scholing ook thuis zijn in hedendaagse en geïmproviseerde muziek. De ongebruikelijke combinatie van bas, (bas)klarinet, harp en sopraan levert een kleurrijk, poëtisch geluid op, dat perfect past bij het werk van Morgenstern.

Almut Kühne – stem
Uli Plessman – vertelstem
Frank Gratkowski – klarinetten
Kathrin Pechlof – harp
Meinrad Kneer – contrabas, compositie

Voorproefje op soundcloud>>>