Laden Evenementen
Docu | donderdag 07 dec 20:30 - 22:30

Pletterij en Docu Lab present: Voice from the Ground

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Op donderdag 7 december presenteren de Pletterij en Docu Lab een speciaal event:
We vertonen Voice from the Ground een documentaire waarin de Pakistaanse mensenrechtenactivist Zar Ali Khan Afridi wordt gevolgd tijdens zijn verblijf in Haarlem.
De situatie van Zar Ali in Pakistan – specifieker de FATA-regio, op de grens met Afghanistan – is dus danig gevaarlijk dat hij zich op heeft gegeven voor het Shelter City programma van Justice&Peace.
Het verblijf van Zar wordt georganiseerd door Shelter City. Dit is een landelijk project dat mensenrechtenactivisten van over de wereld een verblijf in een stad in Nederland biedt. Zar Ali is nu zo’n 3 maanden in Haarlem. Hij voert vanuit Haarlem nog steeds zijn strijd via sociale media.
Voice from the Ground, die op 7 december in premiere gaat, laat behalve de drijfveren van Zar Ali, ook de persoonlijke kant van deze Pakistaanse mensenrechtenactivist te laten zien. Een portret van een man die strijdt voor rechtvaardigheid, opkomt voor zijn volk, ondanks alle tegenslagen, en ondanks de grote afstand tussen hem en zijn gezin.
Zar Ali
Docu Lab is een Haarlems platform voor en door documentaire makers. Docu Lab vertoont maandelijks docu’s en films. Ook is Docu Lab een productiehuis voor eigen (docu-)producties.
Zondag 10 december is het de Internationale dag van de Mensenrechten. Veel organisaties organiseren een event of actie op deze dag. (Zie bijvoorbeeld de Haarlemse fakkeltocht van Amnesty International). Ook op donderdag 7 december willen we met elkaar stilstaan bij het feit hoe vanzelfsprekend onze vrijheid en veiligheid voor velen in Nederland is, en wat er nog zou moeten gebeuren om dit in ieder land mogelijk te maken.
De presentatie is in handen van Thijs Launspach.
Na de première volgt een nagesprek met o.a. Zar en de makers van de documentaire.
Andere gasten zullen later bekend gemaakt worden.