Laden Evenementen
muziek | donderdag 16 nov 20:30 - 22:30

Pletterij Impro Sessie – Bevin Kelley, gasten: Dyane Donck, Evelien van den Broek en Joost Rekveld

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

De Pletterij Impro-Sessie avonden worden samengesteld door een gastmusicus die andere kunstenaars/musici uitnodigt. Ook bedenkt hij of zij het concept van de avond. Deze avond is de beurt aan Bevin Kelley.

Met gasten: Dyane Donck, Evelien van den Broek en Joost Rekveld

thumbnail_BB_promopic

Bevin Kelley

| website

Bevin Kelley is een geluidsontwerper en elektronische muzikant, ook bekend als Blevin Blectum, en meer recent als Synopterus. Ze maakt gebruik van geluid, beelden, kostuums en losse narratieve objecten om excentrieke en fascinerende optredens te creëren, varierend in onderwerp van science fiction naar ornithologie. Ze is de helft van het Ars Electronica-prijswinnende duo Blectum from Blechdom (met Kristin Grace Erickson aka Kevin Blechdom) en een derde van het Traveling Bubble Ensemble (electroacoustic muziekgebaseerde sci-fi-radio met Kelley Polar en Elise Kuder). Ze tourde sinds 1998 veelvuldig en publiceerde op labels zoals Orthlorng Musork, Aagoo, Estuary Ltd., Tigerbeat6, DeluxeRecs, Praemedia, Vague Terrain en Phthalo. Een nieuwe plaat, onder het psuedoniem in Synopterus, op het Parijse label Darling Dada is uit november 2017. Ze werkt en woont met een kleine groep papegaaien in Providence, Rhode Island, USA. 

PastedGraphic-2

Dyane Donck

| website

Dyane Donck volgde een opleiding in de beeldende kunst (AKV St. Joost Breda) en aansluitend een muziekopleiding en master (HKU Muziektechnologie Hilversum). Zij maakte o.a. soundscapes voor NPS/VPRO radio, (interactieve) installaties, hedendaagse composities voor instrumenten en elektronica en speelde in experimentele popbands (o.a. het indietronics-trio Daisy Bell). De laatste jaren brengt zij haar uiteenlopende ervaring en interesses samen in eigen multidisciplinaire muziekvoorstellingen, en in installaties waarin (elektronische) muziek/compositie een prominente rol speelt.
Haar werk wordt uitgevoerd op festivals/podia als November Music, Glow Eindhoven, Rotterdamse Operadagen, Gaudeamus Muziekweek, Music Meeting en Muziekgebouw aan het IJ. In 2014/15 werd zij geselecteerd als een van de 7 toptalenten van Noord-Brabant en nam deel aan het talentontwikkelingstraject High Potentials/New Arrivals.

Momenteel bereidt Donck o.a. een horror-headphone-opera “NYXedelica” voor i.s.m. mezzosopraan Els Mondelaers (BE), met wie zij het duo ‘NYX’ vormt. Ook is zij het duo ‘BouwmeesterDonck’ gestart met beeldend kunstenaar Iris Bouwmeester n.a.v. hun installatie-concert COCON, en ging hun laatste project KRATER in première op het Into The Great Wide Open festival (Vlieland). Daarnaast werkt zij samen met choreografe Jelena Kostic (SB), maakte zij haar eerste solo LP ‘Sounds That Surround Me’ en ontwikkelt ze een multimedia solo-act ‘Technopagan’.

joost-rekveld-soldeert

Joost Rekveld

| website

Joost Rekveld (1970) maakt sinds 1991 hoofdzakelijk abstracte films, lichtinstallaties en live projecties. In zijn werk verkent hij de zintuiglijke consequenties van zelfontworpen systemen, die vaak zijn gebaseerd op concepten die hij ontleent aan natuurkunde en biologie. Zijn films, installaties en performances zijn gecomponeerde documentaires van deze verkenningen, en pogen door zintuiglijke rijkdom bij te dragen aan een intiemer en non-verbaal begrip van onze mensgemaakte, technologische wereld.

Zijn werk is wereldwijd vertoond in een scala aan festivals en vertoningsplekken voor experimentele film, animatiefilm of anderszins korte film. Hij was betrokken bij vele theaterprojecten, vaak met dansgroep Emio Greco | PC of muziektheaterensemble De Veenfabriek. Hij stelde veel filmprogramma’s samen over de geschiedenis van abstracte animatiefilm en lichtkunst. In 2004 was hij de curator van ‘4D in het Filmmuseum’, een grote tentoonstelling, serie vertoningen en lezingen in het Nederlands Filmmuseum, in respons op de opdracht om een link te leggen tussen zijn eigen werk en thema’s uit het werk van Laszlo Moholy-Nagy. In 2006 ontwikkelde hij in opdracht van het MUHKA in Antwerpen een didactische opstelling geinspireerd op het werk van Malevich. Historische beeldmachines werden daarin getoond als voorlopers van een utopische wereld zonder materiele objecten. In 2008 ontwikkelde hij met Paul Koek, Paul Slangen, Martijn Padding en Theun Mosk de muziektheaterproductie ‘Licht is de Machine’, gebaseerd op een aantal kunstenaarsutopieën uit het midden van de 20e eeuw en waarbij het werk van Charles Fourier ten grondslag lag aan de dramaturgie.

Twin videostill3

Evelien van den Broek

| website

Evelien van den Broek is componist, performer, producer en singer/songwriter. Ze schrijft muziek op het grensvlak van elektronica pop en modern klassiek. Onder de naam KUrKKU ‘loopt’ en vervormt ze haar stem met Wii game controllers, een voetpedaal en vijf speakers. Met de indietronica band Daisy Bell stond ze bij State X New Forms en het Avantgarde Festival (D) en bracht ze het album London uit. Ook maakte ze met Daisy Bell de voorstelling Year Without A Summer i.s.m. gamelan ensemble Gending en Graham Lewis (Wire). Evelien componeerde voor vele documentaires, waaronder L.A. Raeven – de verbeelding voorbij en .nijnoK, (winnaar Gouden Kalf en diverse internationale prijzen). Met Dyane Donck maakte zij de klankinstallaties Yesterday en Circlectric. Ze zong in Donck’s multimedia voorstelling The Obscure Thoughts of Isabella Green. Met choreograaf/danseres Eva Baumann maakte ze vier dansvoorstellingen, waarvan de laatste (Solitaire) is genomineerd voor de Stuttgarter Tanz- und Theaterpreis. Ze maakte de geluidswandeling Stemmengeschuifel – met Heijermans door de Pijp voor Soundtrackcity en Toneelgroep Amsterdam. In 2016 maakte zij haar eerste avondvullende muziekvoorstelling, False Memories, een voorstelling over valse herinneringen met interactieve video.
Evelien’s werk is uitgevoerd of vertoond bij o.a. de theaters Frascati, hetveem en Melkweg (Amsterdam), November Music (Den Bosch), de Rotterdamse Schouwburg, Nederlands Film Festival (Utrecht), IDFA (Amsterdam), Festival aan de Werf (Utrecht), Gaudeamus Muziekweek (Utrecht), Korzo (Den Haag), Kunsthuis Syb (Beetsterzwaag), Künstlerhaus Mousonturm (Frankfurt, Duitsland), Theaterhaus Stuttgart (Duitsland), VPRO radio en Radio Svizzera Italiana (Lugano, Zwitserland), Avantgarde Festival (Schiphorst, Duitsland) en Music Meeting festival (Nijmegen), Into The Great Wide Open (Vlieland).