Laden Evenementen
muziek | donderdag 20 okt 20:30 - 22:30

Pletterij Impro Sessie: Ernst Oosterveld

Tickets

Wie zijn aanwezig

5 personen hebben zich aangemeld voor Pletterij Impro Sessie: Ernst Oosterveld

  • Rolina Eikelenboom
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
20-10-16 Ernst Oosterveld
0,00
Onbeperkt

De Pletterij Impro-Sessie avonden worden samengesteld door een gastmusicus die andere kunstenaars/musici uitnodigt. Ook bedenkt hij of zij het concept van de avond.

Ernst Oosterveld is de gastmusicus van de Impro Sessie van 20 oktober. Hij heeft muzieksoftware ontwikkeld waarmee muziekfragmenten gemaakt en afgespeeld worden. Deze halffabricaten kunnen door middel van allerlei interactieve ingebouwde mogelijkheden veranderd worden. De oorspronkelijke muziek kan worden uitgedund tot aan absolute stilte, de harmonische structuur kan aangepast worden, de muziek kan in elkaar krimpen tot één noot of expanderen etc. Kortom niets is zeker maar hangt af van het moment. Over deze lagen wordt geïmproviseerd, waarbij soms de muzieklagen slechts als aanzet gebruikt worden voor een improvisatie. De muzieklagen zelf ondergaan trouwens een constante transformatie (muziek-morphing). Als karakterisering van de sferen die langs kunnen komen kun je denken aan duidelijke ritmische (soms complexe) open meer tonale muziek, maar de sfeer kan ook omslaan naar een veel abstractere muziek met honderden tonen tegelijk.

Ernst heeft Erik Karsemeijer en Floris Mulder uitgenodigd met hem samen te spelen. Erik improviseert als percussionist, maar met stem. Dit laatste in zelf ontwikkelde taalklanken, waarbij ook boventoonzang kan voorkomen. Floris gebruikt voor zijn (midi)-gitaarspel zowel aangesloten live elektronica maar ook een laptop en looper mogelijkheden.

Door het intense samenspel van de musici met de digitale componenten ontstaat er een muzikaal betoverend landschap, waarbij de muziekbeleving van de musici en de luisteraar een nieuwe impuls

De toegang is een vrijwillige bijdrage.