Laden Evenementen
muziek | donderdag 14 apr 20:00 - 23:00

Pletterij Impro Sessies – Martijn Comes

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Met een minimum aan afspraken vooraf het podium betreden, elkaar muzikaal aftasten en uitdagen. Dat is muziek maken op het scherpst van de snede! Iedere avond wordt gecureerd door een gastmusicus. Deze nodigt musici uit, bedenkt het concept van de avond en is de gastheer/-vrouw. Vanavond is dat programmamaker Martijn Comes (Kraak Helder/Inventions for Radio).

Martijn Comes

Martijn heeft de volgende artiesten gevraagd om hun medewerking:

Armeno Alberts

Componist, Radiomaker: Cafe Sonore (vpro/concertzender) – Gamelan

studeerde piano aan het Conservatorium te Arnhem, compositie bij Walter Hekster en elektronische muziek aan het voormalig Instituut voor Sonologie te Utrecht. In de jaren tachtig en negentig toerde Alberts met zelfgebouwde klanksculpturen en instrumenten door Europa en ontwikkelde de Klankspeelltuin bij het CEM (Centrum voor Elektronische Muziek), waar hij ook artistiek directeur was. Hij was programmamaker bij de VPRO (onder andere Café Sonore) en bij NPS/VPRO (Supplement) en bekleedde diverse bestuursfuncties. Hij is verbonden aan ensemble Gending als organisator, muzikant en componist en incidenteel als gastdocent aan diverse Hogescholen voor de Kunsten.

Ji Youn Kang

Componist – DIY Synthesizers

componist en geluidskunstenaar gevestigd in Den Haag, Nederland. Na het afronden van haar studie in compositie aan Chu-Gye University of Arts in Zuid Korea, verhuisde ze naar Nederland en behaalde haar Master diploma, zowel in Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium en in compositie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Haar doelstellingen draaien rond de oprichting van haar eigen muzikale taal die

de Koreaanse traditie representeert en culturele elementen van materia len uit de Koreaanse muziek alsmede nieuw gecreëerde geluiden.

Fred Gales

Antropoloog, Etnomusicoloog, Radiomaker: De Klankbron (concertzender), De Wandelende Tak (vpro) – Recordings.

Fred is als CEO van soundreporters gewijd aan onderzoek, het opnemen en publiceren van traditionele muziek en de menselijke manipulatie van geluid in een etnografische zin.

Annette Kouwenhoven

Actrice, Maatschappij Discordia – Spoken Word

Maatschappij Discordia werkt op collectieve wijze, naar analogie van de theatercollectieven die sinds de jaren zestig en zeventig in het Nederlandstalige theaterlandschap opkwamen, zoals: Het Werkteater, toneelgroep Baal, Onafhankelijk Toneel, tg.De Tijd, tg.Hollandia, Kas & De Wolf, tg.Stan, ‘t Barre Land, Dood Paard, Compagnie De Koe, de Roovers en De Veenfabriek.

Het gezelschap heeft om en nabij de 170 stukken gespeeld en was daarmee een van de productiefste toneelgezelschappen in Nederland. Het repertoire beslaat een belangrijk deel van het klassieke repertoire waaronder het werk van moderne Europese toneelschrijvers als Samuel Beckett, Bertolt Brecht, Albert Camus, Friedrich Dürrenmatt, Judith Herzberg, Thomas Bernhard, Heinar Kipphardt, Heiner Müller, Georges Perec, Peter Handke, Botho Strauss, Wanda Reisel, Gerardjan Rijnders, Jon Fosse en Sarah Kane.

Mei-Yi Lee

Percussionist, Sonolab – Percussie

Percussionist en Performer gevestigd in Nederland. Na behaalde haar bachelor aan de National Taiwan University of Arts, verhuist ze naar Nederland om haar postdoctorale studie voort te zetten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2013 concludeerde ze de “Konzertexamen” graad onder begeleiding Marta Klimasara aan de Universiteit van muziek en podiumkunsten in Stuttgart, Duitsland, met de steun van het Fonds Podiumkunsten en het Prins Bernhard Cultuurfonds uit Nederland. Ze is zeer geïnteresseerd in de experimentele muziek en interdisciplinaire samenwerking met verschillende gebied van kunst, zoals dans, theater, beeldende kunst en performance.

I.s.m. Joost Verhagen/Haarlemse Popscene.