Laden Evenementen
muziek | donderdag 17 mrt 20:30 - 22:30

Pletterij Impro Sessies: Trio aXolot

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Met een minimum aan afspraken vooraf het podium betreden, elkaar muzikaal aftasten en uitdagen. Dat is muziek maken op het scherpst van de snede! Iedere avond wordt gecureerd door een gastmusicus. Deze nodigt musici uit, bedenkt het concept van de avond en is de gastheer/-vrouw.

Op 17 maart zijn er drie gastvrouwen, namelijk de leden van Trio aXolot: Kim-Jose Bode, Sarah Jeffery en Dodo Kis. Zij studeren aan het Conservatorium van Amsterdam bij onder meer Walter van Hauwe, Paul Leenhouts en Jorge Isaac. Het ensemble, dat bestaat uit drie blokfluitisten onderscheidt zich door programma’s samen te stellen met muziek uit de middeleeuwen, renaissance- en barokmuziek, maar ook hedendaagse, experimentele en elektronische muziek.

aXolot bestaat sinds 2010 en vanaf het vroegste begin exploreert zij de grenzen en uitersten van het blokfluitconsort spelen. De dames delen niet alleen een passie voor oude muziek van middeleeuwse en renaissance muziek tot hoge barok, maar ook voor hedendaagse, improvisatie, experimentele, jazz, elektronische muziek en bovenal muziektheater. aXolot kruipt over grenzen heen, verenigd uitersten, duwt, vervaagd en rekt zich zo ver op dat een uniek, virtuoos, dramatisch, melancholisch, sexy en ironisch landschap aan de oren en ogen voorbij trekt. Voor dit unieke en gevarieerde gezelschap is de samenwerking met componisten en beeldmakers niet minder dan een symbiose, het vormt een integraal onderdeel van hun werk. Zij zijn daarmee bij uitstek geschikte curatoren van de Impro sessies van de Pletterij

I.s.m. Joost Verhagen/Haarlemse Popscene.