Laden Evenementen
muziek | donderdag 05 apr 20:30 - 22:30

05 APR ’18 – CONCERT: REBELS WITHOUT A CLUE: VELDHUIS MET V. DUUREN & LLOYD SPIEGEL

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Op 5 april staan in het kader van Rebels without a clue  Maarten Veldhuis met Rob van Duuren  en de Australische bluesgitarist Lloyd Spiegel op het podium van de Pletterij.

Maarten Veldhuis met Rob van Duuren

Voor de pauze treden Maarten Veldhuis en Rob van Duuren op.

Veldhuis richtte in 1982 met Wouter Planteijdt en Steven van de Broecke de band ZOG op. In dat jaar verscheen hun album Do Ze Funky Wiz Me. Hun composities kwamen voort uit improvisatie.
Twee jaar later richtte Veldhuis in Haarlem de band Grin op. Het nummer You Need A Gun (To Blow My Mind) werd opgepakt door VARA’s Popkrant en werd een culthit. Grin viel in 1986 uit elkaar. Veldhuis schreef de teksten voor twee hitsingles van The Pilgrims: White Men en I can’t resist. Hij werkte ondertussen ook aan een soloproject getiteld The Blue Man Can en tekende een contract bij Sony Music. Hij richtte als zanger de band The Blue Man Can op die verder bestond uit gitaristen Wouter Planteijdt en Arnold Smits, bassisten Gert-Jan Blom en Thijs Vermeulen, drummer Martijn Bosman, blazer Roland Brunt. The Blue Man Can speelde op alle grote festivals in de Benelux en maakte twee albums: The Blue Man Can (1993) en Family Fun (1995). Veldhuis was daarna betrokken bij de totstandkoming van Zink (1998), het debuutalbum van Bloem de Ligny. Er volgt een tour door de Benelux.

Onder het pseudoniem Larry Cook maakte Veldhuis in 2003 het soloalbum Greetings from Promiseville. Dit album werd opgenomen in de OOR jaarlijst van 2003. Onder hetzelfde pseudoniem verscheen in 2008 een tweede album, getitled The Love Interest. Dit album werd opgenomen in studio Grasland te Haarlem. De band bestond uit gitarist Wouter Planteijdt (tevens producer), drummer Richard Heijerman, bassist Thijs Vermeulen en toetsenist Roel Spanjers (van Normaal)

Van Duuren bespeelt de steelgitaar. Hij heeft aan veel albums meegewerkt zoals Wanna Stay Connected van Nick Mcalley,  The Moment That Matters van Ad Vanderveen, Songs From The Dinner Table van Leine en Revolution Of The Romantics van Dennis Kolen.

 

Lloyd Spiegel

Na de pauze is het podium voor Lloyd Spiegel. Hij staat al 26 jaar op prominente podia, heeft negen albums uitgebracht en inmiddels is hij één van de belangrijkste voorlopers van de Australische blues. Bovendien staat hij in de top 50 van ‘s lands beste gitaristen. Sinds zijn dertiende heeft Spiegel de wereld rondgereisd. Hij heeft vooral door Europa, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten getoerd met de grote iconen uit pop, soul en blues zoals Ray Charles, Bob Dylan en Etta James. Hij heeft veelvuldig op grote festivals opgetreden met de grondleggers van de moderne blues zoals Brownie McGhee en Luther Allison. Dankzij zijn krachtige verschijning op het podium, zijn hechte relatie met de bluestraditie en de beheersing van zijn instrument is Spiegel niet meer weg te denken uit de Australische blues. In 2015 bracht Spiegel “Double Live Set” uit, dat op de 7e plaats stond van de Australische “Indy-“ hitlijst. Het album won 4 Australian Blues Music Awards.

Zijn nieuwe release “This Time Tomorrow” bevat tien nieuwe nummers geïnspireerd door de recente tournees door de VS, Europa en Midden-Amerika. “Een prima album waarin je kan genieten van roots rock zonder al te veel opsmuk met een bluesy ondertoon.” (Peter Marinus in: Blues Magazine). Na een tournee door Australië toert Spiegel opnieuw door Europa en de Pletterij kan dan uiteraard niet worden overgeslagen! In tegenstelling tot wat eerder op deze pagina stond zal Lloyd Spiegel niet met band optreden.