Laden Evenementen
muziek | donderdag 13 okt 20:30 - 22:30

Safra! Samira Dainan, Haytham Safia, Osama Meleegi

Tickets

Wie zijn aanwezig

14 personen hebben zich aangemeld voor Safra! Samira Dainan, Haytham Safia, Osama Meleegi

  • herma van doesburg
  • Gerda van Straten
  • yvon van Reisen
  • arno Duivestein
  • c de ceuninck
  • Piet Vermeulen
  • Anke van der Schaaf-de Boer
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
13-10-16 Safra
7,50
Onbeperkt
13-10-16 Safra, Vrienden Pletterij
6,50
Onbeperkt
13-10-16 Safra, tot 25 jaar
5,00
Onbeperkt

De Arabische wereld komt momenteel vrijwel alleen negatief in het nieuws: oorlog, geweld, dictatuur, censuur, machtsmisbruik en armoede staan centraal. Zelden of nooit gaat het over schoonheid. De Arabische wereld heeft echter een lange geschiedenis van schoonheid in kunst, architectuur, poëzie, literatuur en muziek.

Safra! Samira Dainan – zang, Haytham Safia – ud, Osama Meleegi – percussie

Safra! combineert jazz met mediterrane invloeden en geluiden uit Europa, Marokko, Palestina en Sudan. De betoverende stem van Samira en de virtuositeit van Haytham en Osama zorgen voor een muzikale beleving die je meevoert.

Ook vertelt Samira deze avond over haar uitstekend ontvangen boek “Veertig dagen – Mijn zoektocht naar troost”. In haar boek wisselt ze haar intense, vaak schokkende ervaringen in Palestina af met liefdevolle herinneringen aan de tijd met haar vader in Amsterdam-West.

Safra! Zangeres Samira Dainan brengt samen met Haytham Safia op de ud, ‘Muziek van thuis’. Een succesvolle ontmoeting van beide muzikanten en hun achtergrond: jazz wordt gecombineerd met mediterrane invloeden en geluiden uit Europa en Noord-Afrika, waar de roots liggen van Samira Dainan. Daarnaast klinken Arabische geluiden door uit de geboortestreek van de Palestijnse Haytham Safia. Deze boeiende fusie, de betoverende stem van Samira en de virtuositeit van Safia zorgen voor een muzikale beleving die je meevoert. Voor dit concert voegt toppercussionist Osama Meleegi uit Sudan zich bij het duo.

safra_promo2 Samira en Haytham osama_meleegi Osama

Dubbeltalent Samira Dainan presenteert zich op deze avond niet alleen als zangeres maar ook als schrijfster. Ze debuteerde begin dit jaar bij uitgeverij Ambo Anthos met haar boek “Veertig Dagen – Mijn zoektocht naar troost”, dat uitstekend ontvangen werd door de pers. Na de begrafenis van haar Marokkaanse vader, de kunstschilder en dichter Ahmed Dainan, neemt Samira veertig dagen rouw in acht. De rouwperiode valt samen met een lang tevoren gepland verblijf in Oost-Jeruzalem voor een muzikaal uitwisselingsprogramma. In haar boek wisselt ze haar intense, vaak schokkende ervaringen in Palestina af met liefdevolle herinneringen aan haar tijd met haar vader in Amsterdam-West.

Veertig Dagen is onlangs in België genomineerd voor de prijs religieuze en spirituele boek 2016.

081016safra1

Toegang: € 7,50, jonger dan 25 jaar € 5,00.