Laden Evenementen
muziek | zaterdag 10 dec 20:00 - 23:00

Singer-songwriter festival: Rebels without a clue II

Tickets

Wie zijn aanwezig

16 personen hebben zich aangemeld voor Singer-songwriter festival: Rebels without a clue II

  • Daphne van der Burgh
  • Hans van der Stoop
  • yvon van reisen
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
10-12-16 Singer Songwriter
7,50
Onbeperkt
10-12-16 Singer Songwriter, Vrienden Pletterij
6,50
Onbeperkt
10-12-16 Singer Songwriter, tot 25 jaar
5,00
Onbeperkt

Rebels without a clue II op 10 december in de Pletterij is een samenstel van oud en jong, maar bij alle artiesten staat de muzikaliteit voorop. Dutch Cassidy, Erny Green en Maarten Veldhuis hebben al een hele historie op muziekgebied en kunnen putten uit rijke ervaring. Bob en Madelief staan aan het begin van hun muziek, maar daar staan ze dan ook hun mannetje/vrouwtje. Laat je verrassen door de contrasten op deze avond.

maartenveldhuis

Maarten Veldhuis

| website

MV, oftewel Maarten Veldhuis studeerde vanaf 1976 in Amsterdam, maar nadat hij daar Dolf Planteijdt had ontmoet raakte hij in 1980 betrokken bij diens Joke's Koeienverhuurbedrijf, een geluidsstudio, gevestigd in een voormalig veldwachterswoning in Schellingwoude, die een vrijplaats was voor de dan opkomende punk in Nederland, waaronder The Ex. Veldhuis was bassist en drummer in 't Oorlogspad, een avantgarde gitaarcollectief onder leiding van Planteijdt. Hij werkte mee aan een aantal muziekproducties dat verscheen als bijlage bij het anarchistisch tijdschrift Gramschap.

Na vijf jaar brak Veldhuis zijn studie af en richtte zich volledig op zijn muzikantschap. Hij richtte in 1982 met Wouter Planteijdt en Steven van de Broecke de band ZOG op. In dat jaar verscheen hun album Do Ze Funky Wiz Me. Hun composities kwamen voort uit improvisatie. Twee jaar later richtte Veldhuis in Haarlem de band Grin op. Het nummer You Need A Gun (To Blow My Mind) werd opgepakt door VARA's Popkrant en werd een culthit. Grin viel in 1986 uit elkaar.

In de jaren die volgden schreef hij songteksten voor anderen. Onder het pseudoniem Larry Cook maakte Veldhuis in 2003 het soloalbum Greetings from Promiseville. Dit album werd opgenomen in de OOR jaarlijst van 2003[1]. Onder hetzelfde pseudoniem verscheen in 2008 een tweede album, getitled The Love Interest. Dit album werd opgenomen in studio Grasland te Haarlem. De band bestond uit gitarist Wouter Planteijdt (tevens producer), drummer Richard Heijerman, bassist Thijs Vermeulen en toetsenist Roel Spanjers (van Normaal).

dutch-cassidy-2

Dutch Cassidy

| website

Dutch Cassidy zit al 25 jaar in de muziek. Zijn eigen geschreven liedjes gaan over persoonlijke feiten en hoe je de grenzen op kunt zoeken. “Goedkoper dan therapie” zo kenschetst hij zelf zijn nummers. Hij is dus geen nieuwkomer. Dutch Cassidy heeft in verschillende bands gespeeld in verschillende muziekstijlen zoals punk., rythm and blues en de echte Hollandse smartlap. De bands hebben diverse albums uitgegeven op het niet meer bestaande label KELT.

Na een break is Dutch Cassidy in 2014 weer gestart met muziek maken. Nu als soloartiest. Hij geeft ook les in het maken van songteksten via Makeyoursongcount.com. Binnenkort komt zijn EP uit waarop hij samenspeelt met verschillende muzikanten.

Dutch treedt in de Pletterij op met zijn vriend Gerry Castles op mandoline, gitaar en wie weet mog wat meer. Ze spelen een beetje country, een beetje rock & roll.

madelief

Madelief & Bob

| website

Madelief van de Beek is een Haarlemse songer/songwriter die veel in de regio optreedt. Dat kan zijn met de Brandnetels, maar in de Pletterij zal zij samen met Bob de nummers spelen. Madelief en Bob spelen covers in een akoestische jazzy folk setting.

erniegreen_xl

Erny Green

| website

In 1988 zegt Ernst Grevink de geordende maatschappij vaarwel om als straatmuzikant rond de wereld te trekken (Midden-Amerika, USA, Europa). Kille straathoeken wereldwijd, maar ook roemruchte podia als CBGB’s in New York, het zijn de ideale speelplekken voor de Nederlander in deze roerige jaren.

Als straatmuzikant schreef hij ooit een aubade aan de zelfkant waarmee hij voor vele kenners maar meteen het allerbeste Nederlandstalige lied over Utrecht aller tijden schreef (De Nacht). Uiteindelijk keert hij, door de mangel gehaald terug naar zijn thuisland en brengt in 1992 zijn eerste officiële soloalbum uit onder het pseudoniem Erny Green.

Vijfentwintig jaar en negen albums later is het Green gelukt zich bij de absolute top van de Nederlandse liedjesschrijvers te vestigen. In recensies keren kernwoorden als ‘authentiek’, ‘melancholisch’ ‘gepokt’, ‘gemazeld’, ‘doorleefd’, ‘rauw’, ‘ervaren’, ‘puur’, ‘ongepolijst’, ‘schurend’, ‘onheilspellend’, ‘ontregelend’ en ‘confronterend’ steeds terug met betrekking tot het werk van Erny Green. Pheromones is de opvolger van Sound of Neonlight (2013), dat hoge ogen scoorde in de serieuze muziekpers en de aandacht trok van onder anderen 3FM Dj’s Giel Beelen en Rob Stenders. OOR schreef over het album: “Eigenlijk is ’Sound Of Neonlight’ een prima voorbeeld van hoe je zou willen dat een doorleefd singer-songwriter klinkt. Rauw, ervaren, maar toch ongepolijst.”

2017 wordt het 25-jarige jubileumjaar van Erny Green. De afgelopen drie jaar in het leven van de 52-jarige liedjesschrijver waren ronduit turbulent. Een periode waarin hij beide ouders verloor, zijn vrouw verliet, een operatie onderging en werkeloos raakte. Op de kille bodem van rock bottom, vond de verhalenverteller echter ook de grote liefde en nieuwe muze van zijn leven.

Hoge pieken, diepe dalen. Green vond rake klanken om de wervelstorm te vertalen naar Pheromones, zijn tiende studioalbum. Liefde en verlies, woede en compassie, stilte en rumoer. “Is this how it feels with death on your heels” zingt hij in het nummer ‘I Write My Name In The Wind’. Met de dood op de hielen… Het zou de killing urgentie in de tracks kunnen verklaren. Pheromones is een absoluut hoogtepunt in zijn inmiddels omvangrijke oeuvre, maar ook in de Nederlandse popgeschiedenis.
Zoals generatiegenoot Nick Cave – net als Green op de top van zijn kunnen – haalde Green zijn inspiratie uit diverse stijlen. Van de oude songmeesters naar de New Wave van de Eighties, terug langs de oer-liedjes van de folk, naar de sound van de 21 e eeuw. Hij componeerde de songs in samenwerking met zijn vaste sidekick Thijs Heij. In handen van producer-arrangeur Sjoerd van Reeuwijk groeide het album uit tot een imposant monument, een waar kunstwerk. Romantischer, gevarieerder en melodieuzer nog dan zijn immer bejubelde voorgangers. De release is medio februari 2017.