Laden Evenementen
muziek | zaterdag 13 mei 20:00 - 23:00

Singer-songwriter festival: Rebels without a clue III – Maarten Veldhuis, Isaac Bullock, Yorick van Norden en Mark Ritsema

Tickets

Wie zijn aanwezig

7 personen hebben zich aangemeld voor Singer-songwriter festival: Rebels without a clue III – Maarten Veldhuis, Isaac Bullock, Yorick van Norden en Mark Ritsema

  • Yvette Bergamin
  • bart de graaf
  • Liesbeth Kamoen
  • Michiel van Dijk
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
13-05-17 Singer songwriter festival: Rebels
10,00
Onbeperkt
13-05-17 Singer songwriter festival: Rebels, Vrienden Pletterij
9,00
Onbeperkt
13-05-17 Singer songwriter festival: Rebels, met HaarlemPas
7,50
Onbeperkt
13-05-17 Singer songwriter festival: Rebels, jonger dan 25 jaar
7,50
Onbeperkt

Singer-songwriter festival: Rebels without a clue III  is een samenstel van oud en jong, maar bij alle artiesten staat de muzikaliteit voorop. Gastheer en samensteller: Maarten Veldhuis.

Laat je verrassen door de contrasten op deze avond.

maartenveldhuis

Maarten Veldhuis

| website

MV, oftewel Maarten Veldhuis heeft niet alleen dit singer-songwriterfestival samengesteld, mar hij treedt ook zelf op. Hij studeerde vanaf 1976 in Amsterdam, maar nadat hij daar Dolf Planteijdt had ontmoet raakte hij in 1980 betrokken bij diens Joke's Koeienverhuurbedrijf, een geluidsstudio, gevestigd in een voormalig veldwachterswoning in Schellingwoude, die een vrijplaats was voor de dan opkomende punk in Nederland, waaronder The Ex. Veldhuis was bassist en drummer in 't Oorlogspad, een avantgarde gitaarcollectief onder leiding van Planteijdt. Hij werkte mee aan een aantal muziekproducties dat verscheen als bijlage bij het anarchistisch tijdschrift Gramschap.

Na vijf jaar brak Veldhuis zijn studie af en richtte zich volledig op zijn muzikantschap. Hij richtte in 1982 met Wouter Planteijdt en Steven van de Broecke de band ZOG op. In dat jaar verscheen hun album Do Ze Funky Wiz Me. Hun composities kwamen voort uit improvisatie. Twee jaar later richtte Veldhuis in Haarlem de band Grin op. Het nummer You Need A Gun (To Blow My Mind) werd opgepakt door VARA's Popkrant en werd een culthit. Grin viel in 1986 uit elkaar.

In de jaren die volgden schreef hij songteksten voor anderen. Onder het pseudoniem Larry Cook maakte Veldhuis in 2003 het soloalbum Greetings from Promiseville. Dit album werd opgenomen in de OOR jaarlijst van 2003[1]. Onder hetzelfde pseudoniem verscheen in 2008 een tweede album, getiteldj The Love Interest. Dit album werd opgenomen in studio Grasland te Haarlem. De band bestond uit gitarist Wouter Planteijdt (tevens producer), drummer Richard Heijerman, bassist Thijs Vermeulen en toetsenist Roel Spanjers (van Normaal).

Isaac_Bullock

Isaac Bullock

| website

Isaac Bullock zorgt op 5 mei voor een te gek optreden op het RabobankPodium tijdens het Bevrijdingspop Kinderfestival! En op 13 mei staat hij op het podium van de Pletterij. Muziek was werkelijk alles wat deze singer/songwriter van zijn jeugd meenam naar Nederland toen hij in 2000 uit Oeganda vluchtte.

Als oprichter van de Wild ‘n Out formatie, toert Isaac Bullock al jaren in wisselende bezettingen door heel het land. Zijn soulvolle stemgeluid is altijd de bindende factor geweest.

Isaac leerde de zangkunst als kleine jongen in het koor, als sopraan en alt. Hij etaleert zijn poëtische vaardigheden als songwriter met zijn eigen nummers, maar weet ook te verrassen met originele composities van tijdloze tracks. Bovendien leveren de jams met zijn bandmaten bij elk optreden weer iets anders op.

Deze rasartiest brengt zijn publiek in vervoering met zijn mix van soul, reggae, hiphop en Afrikaanse invloeden.

yorrick

Yorick van Norden

| website

Yorick van Norden, wiens ster nog steeds rijzende is, treedt 4 mei op bij het Herdenkingsconcert, samen met het Kennemer Jeugdorkest. Op 13 mei kunnen de bezoekers van Rebels without a clue III zijn muziek horen.

Bitterzoet. Dat is de muziek van Yorick van Norden, de Haarlemmer die met The Hype als jongmens z'n weg vond naar het concertpodium en in het najaar op Excelsior Recordings debuteert. Yorick grossiert in aanstekelijke deunen; op het eerste gehoor vrolijk en zorgeloos, maar in Yorick's geval altijd gelaagd. En ze blijven nog moeiteloos hangen ook.

Yorick van Norden begon al op jonge leeftijd met schrijven, spelen en zingen van eigen werk. In 2011 scoorde hij met zijn band The Hype nog een radiohit met de single Do You Know?. Sinds de band in 2013 ophield te bestaan richt van Norden zich op een solocarrière. Tijdens de Popronde van dat jaar behoort hij tot de meest geboekte artiesten en eerder dit jaar reist hij als vaste support van Anne Soldaat door het land.

Van Norden heeft een uitgesproken liefde voor albums als kunstvorm, zoals dat in de jaren zestig en zeventig nog gemeengoed was. Klassiekers RAM van McCartney, Harry Nilsson’s Nilsson Schmilsson, Gerry Rafferty’s Can I Have My Money Back? en Neil Young’s After The Goldrush zijn allen excentriek en eigenzinnig.

Vorig jaar verscheen zijn langverwachte eerste soloalbum 'Happy Hunting Ground', opgenomen in samenwerking met Frans Hagenaars in de SSE Noord en even eclectisch als zijn platenkast. Catchy en doordacht. Eerste single ‘Gonna Try For The Sun’ was al een schoolvoorbeeld van zo'n song. Als een vier minuten durende Disneyfilm waarin Harry Nilsson jamt met Fela Kuti onder begeleiding van een Van Dyke Parks vioolarrangement.

13-5-2017Rebels without a clue Mark

Mark Ritsema

| website

Mark Ritsema is singer-songwriter, gitarist, muziekjournalist en schrijver. In de jaren tachtig en negentig was hij de frontman van cult bands als Spasmodique en Cobraz. Recent speelde hij met Raskolnikov. Hij treedt ook solo op als Nightporter en speelt gitaar bij John Sinclair, Vera en Mecano.

Vanaf begin jaren negentig treedt Mark Ritsema solo op waarbij hij zichzelf op de akoestische gitaar begeleidt. Tussen 2003 en 2007 is dit materiaal opgenomen in de Vale The Lobos Studios and Bed & BreakFast Studios in Portugal. Hij werkte daar samen met producer Jules Oto, de Portugeze zanger/gitariast Rui Veloso en de Belgisch/Nederlandse gitaris Dany Lademacher. Hij heeft he t album In A Valley of Wolves eind 2007 uitgebracht onder de naam Nightporter, gevolgd door optredens bij het Crossing Border Festival en NuMoon festival in 2008