Laden Evenementen
muziek | zaterdag 21 mei 20:00 - 22:00

Singer-songwriterfestival – Rebels without a clue

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Maarten Veldhuis is naast een van Haarlems meest begenadigde singer-songwriters een uitstekend programmeur. Jarenlang verzorgde hij het programma in De Waag en De Appel, wat hem een wereldwijd netwerk opleverde. Na een sabbatical begon het weer te kriebelen en deed hij de Pletterij een voorstel dat wij niet konden weigeren: het samenstellen van een singer-songwriterfestival. Into the Great Wide Open’, het nummer van Tom Petty and the Heartbreakers, is niet alleen de inspiratiebron voor een festival op Vlieland, maar ook voor een avond met bijzondere gasten.

De Haarlemse Myriam West werd in maart 2014 het Radio 2 Talent en haar album werd gekozen tot Nieuwkomer Van 2014 op iTunes. Afgelopen zomer deed Myriam mee aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland en bereikte de finale.
Bloem de Ligny scoorde in september 2012 als zangeres van de Britse band Sam & The Womp een Britse nummer 1-hit met de single Bom Bo.

De zangers Chaimaa Rochdi is een aanstormend talent. Zij treedt op met een van Haarlems toonaangevende zangers Joost Verhagen (Grey Lotus).

De gastheer van deze avond Maarten Veldhuis mag niet ontbreken. Zijn carrière is niet te vangen in een paat zinnen. In de jaren ’80 richtte hij de band Grin op. Het nummer You Need A Gun (To Blow My Mind) werd opgepakt door VARA’s Popkrant en werd een culthit. Talloze bands en projecten volgden. Onder de pseudoniem Larry Cook bracht hij in 2003 en 2008 twee enthousiast ontvangen albums uit (‘Greetings from Promiseville’ en ‘The love interest’).