Laden Evenementen
muziek | woensdag 21 mrt 20:00 - 23:00

Sound Hackspace Performances ism Nieuwe Vide

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Jaromir Mulders heeft afgelopen tijd workshops gegeven bij Nieuwe Vide, onder de naam Sound Hackspace. De workshops waren een introductie zijn in het werken met muziek en technologie. Er werd  geprogrammeerd en software werd op techniek toegepast. Ook kwamen gastartiesten vertellen over hoe zij inhoudelijk en technisch te werk gaan. De workshops hebben geleid tot de performances die op 21 maart in de Pletterij worden gegeven.


Nieuwe Vide’s Sound Hackspace 
is een avond met experimenteel geluid, uitgevoerd door een groep van jonge muzikanten en componisten die met elektronische muziek werken, balancerend op de grens van muziek en geluid. Zij maken daarbij gebruik van modulaire synthesizers, het verwerken van digitaal geluid en instrumenten door de componisten zelf gebouwd. Het zijn multidisciplinaire ‘crossovers’ en algoritmes die de grenzen van muziek en de perceptie van geluid en ruimte bevragen.

Tijdens de performances zal het publiek te maken krijgen met de crossover tussen hedendaagse elektronische muziek, ambient en audio visueel werk.

Het programma wordt gemaakt door:

Kristian Jarich

Chris Mulder aka Kristian Jarich is geinspireerd door natuurlijke instrumenten en geluiden waarbij hij hybride athmospheren creeert, deze bestaan uit organische en galatctische texturen in een harmonische context. Zijn technieken zijn een balans tussen generatieve, algorithmische en interactieve composities en dit laat zich vertalen door zijn modulaire synth. De live shows van deze in Utrecht wonende elektronische ambient en minimal muziek componist zijn zijn gebaseerd op een diep meditatieve akkoorden, ondergedompeld in reverb en opzwepende, trippende minimal patronen. Geinspireerd door traditionele wereldmuziek, tradities en rituelen, interpreteerd hij zijn modulaire synthesizer als een symphonie van traditionele muziek instrumenten. Met al deze ingredienten die langzaam in elkaar op gaan brengt Kristian Jarich je in een melancholische ruimte zonder een notie van tijd.

Soundcloud: https://soundcloud.com/chrismulder
Iive​ ​@POWWOW​ ​Amsterdam​ ​N5: https://www.youtube.com/watch?v=PKrGqFC6JmA
Live​ ​@POWWOW​ ​Amsterdam​ ​N4: https://www.youtube.com/watch?v=JjgUcPgzVGo&t=415s

Jaromir Mulders

Jaromir Mulders is een programmeur, componist en ontwerper. Zijn grootste interesse ligt bij het creëren van systemen die geluid produceren gebaseerd op visuele input. Bijvoorbeeld door het nemen van algoritmes van de natuur en daarbij zoeken naar de grenzen en beperkingen van deze algoritmes. In deze processen vormen er nieuwe geluiden, vormen en texturen, verwerkt en teruggevoerd in het algoritme.
Ontwerpen en programmeren van zijn eigen synthesizer, effecten en video is een belangrijk deel van zijn werk. Door het maken van eigen gereedschap, creëert hij nieuwe en interessante manieren van interactie tussen verschillende media. In het werk White Object, worden er lijnen geccreeerd en samengevoegd in het midden van het scherm. Elke lijn heeft zijn eigen geluid. Met de tijd botsen lijnen voegen lijnen zich samen. Wanneer alle lijnen samengevoegd zijn, breken zij weer af. Door het toevoegen en combineren van lijnen ontstaan er nieuwe vormen en verschillende texturen van geluid. Wanneer lijnen botsen werken zij elkaar tegen waardoor er geluid en beeld samensmelt. Creëren en vernietigen in een oneindige cyclus.


Matthee de Bruin

Matthee de Bruin is een geluidskunstenaar, componist en performer. Zijn werk komt tot leven waar installaties, instrumentontwerp en compositie samenkomen. Het plaatsen van geluid in de ruimte als een object, gebruikt De Bruin stilte om ruimte te creëren (Ma) onderstreept door een minimalistische esthetiek. Zijn muziek vergt concentratie en een actieve aanwezigheid.

Elephant Indigo

Geboren uit een chronisch meningsverschil met betrekking tot wat muziek “goed” maakt:  “Elephant Indigo”, een trio dat inspiratie vindt in rock, jazz, experimentele muziek en nintendo-progressies en deze omzet in psychedelisch getinte improv-indie. Meeslepende sferen worden neergelegd door schrijnende gitaren, scheurende synthesizers, tedere trompetten, malende teksten en dwalende vocalen. De verschillende muzikale visies trekken en duwen de bandleden elkaar richting de grenzen van de harmonie en eroverheen, om deze vervolgens in vernieuwde vorm terug te laten keren. Wellicht is dit hetgeen dat heeft geleid tot de unieke sound van Elephant Indigo, dat soms schijt heeft aan schoonheid en de valse noot als Monroe’s moedervlek gebruikt.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom!!