Laden Evenementen
Debat | dinsdag 24 okt 19:00 - 22:00

Stadsgesprek – Hoe versterken we de lokale journalistiek?

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
24-10-17 Stadsgesprek Journalistiek
0,00
Onbeperkt

Deze vraag staat centraal in het stadsgesprek op dinsdag 24 oktober georganiseerd door De Pletterij en de stichting Stadsgesprekken. We nodigen je van harte uit om daar aan mee te doen. Het stadsgesprek vindt plaats in de Pletterij, Lange Herenvest 122 in Haarlem. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en eindigt om 22.00 uur. De zaal is open vanaf 18.30 uur. Tijdens de inloop wordt soep met brood aangeboden.

Aanleiding voor het stadsgesprek vormen de zorgen die van diverse kanten worden geuit over het functioneren van de journalistiek op lokaal niveau. Wordt de lokale overheid nog wel voldoende gecontroleerd? Volgen de journalisten het reilen en zeilen van lokale instanties nog wel afdoende?

De gemeenteraad van Leiden is van mening dat dit niet het geval is. Zij liet de Universiteit van Leiden onderzoek doen naar het instellen van een projectfonds voor de Leidse journalistiek.

Is dat een goed idee? Moet de gemeente Haarlem ook een rol spelen in het versterken van de lokale journalistiek als waakhond van de democratie? En hoe zou dat er uit moeten zien?

Daarover willen we graag met u in gesprek. We willen het echter niet alleen bij praten laten. Daarom wordt de uitkomst van het gesprek als burgeradvies aangeboden aan het college van B & W en de gemeenteraad van Haarlem.

 Het stadsgesprek wordt ingeleid door prof. Jaap de Jong, auteur van het Leidse onderzoek.

Het stadsgesprek is gratis en voor iedereen toegankelijk. We stellen het echter op prijs als je van te voren wilt aanmelden. Het maximaal aantal deelnemers is 40. Dus meldt je snel aan wil je niet naast het net vissen!

We zien je graag op de 24e!

 

Voor het Leidse onderzoek: Jong, J.C. de en Koetsenruijter A.W.M. (2017) Het versterken van lokale nieuwsmedia: naar een Projectfonds Leidse Journalistiek. Leiden: Leiden University Centre for Linguistics, klik hier.

Een quick scan over de Haarlemse situatie, klik hier.