Laden Evenementen
Debat | woensdag 13 dec 20:00 - 22:00

Stand van de democratie – met Jan van Eeden en stadsdominee Tom de Haan

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

 “Democratie is de slechtste vorm van regeren op alle andere na die de geschiedenis heeft uitgeprobeerd.” (Churchill, 1947)

We weten eigenlijk niet beter dan dat we algemeen kiesrecht hebben. Maar onze tevredenheid over wat er met onze stem gebeurt na verkiezingen neemt af. Politici worden gewantrouwd. De inrichting van de democratische staat is toe aan een renovatiebeurt.

Behalve praktische maatregelen, die op dit moment ook worden bestudeerd door de staatscommissie Remkes, is het belangrijk de grondslagen van onze democratie de revue te laten passeren. Hoe staat het met de grondwaarden vrijheid en gelijkheid? Vrijheid heeft het na de val van de Berlijnse muur gewonnen ten koste van gelijkheid. Hoe ver kan die ontwikkeling doorgaan? Moet gelijkwaardigheid niet terug op de agenda?

Daarover gaat de inleiding die Jan van Eeden op 13 december in de Pletterij verzorgt.

Stadsdominee Tom de Haan treedt op als coreferent en hij zal  ingaan op de inleiding, waarna debat met de zaal. Debatleider is Annemieke Windt.