Laden Evenementen
muziek | vrijdag 12 feb 20:30 - 22:30

Steven Kamperman Trio + Michel Godard + Oene Van Geel – Nieuwe jazz uit de oude wereld

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Nederlands, Turks, Roemeens. Gelauwerd, betoverend en bevlogen. Dit in combi met een violist die de cajon beheerst en een Franse tubaÏst die ook serpent speelt en een van de beste improvisatoren ter wereld is. Dan is er nog maar één vraag: wie is vanavond het meest enthousiast? Zij of jij?

Steven Kamperman (altklarinet, sopraansax), George Dumitriu (viool, elektrische gitaar), Sanem Kalfa (zang), Michel Godard (tuba, serpent), Oene van Geel (altviool, cajon).

Klarinettist en componist Steven Kamperman laat zich met zijn trio in ‘NeOropa’ inspireren door vroege Europese volksmuziek. Muziek met zangerige melodieën, bezwerend doorklinkende bourdontonen en pakkende ritmes. Maar zijn benadering is eigentijds en verrassend: ook avontuurlijke jazz-improvisaties, een vleugje mediterrane import en moderne ritmes spelen rollen van betekenis.

Naast Kamperman, vocaliste Sanem Kalfa en gitarist/violist George Dumitriu, kent NeOropa nog twee gasten. De Franse tubaïst Michel Godard wordt door menigeen gezien als een van de beste improvisatoren ter wereld, maar hij is ook nog een fenomeen binnen de oude muziek op de Middeleeuwse serpent. Violist Oene van Geel laat de altviool zingen en wisselt bevlogen solo’s af met puntige percussiebegeleidingen op cajon.

Recensent Jacques Los over de eerste ontmoeting van Godard, Kamperman & Van Geel op de ZomerJazzFietsTour: ‘De drie mannen speelden met zichtbaar plezier en waren heel goed op elkaar ingespeeld. Stuk voor stuk zijn het formidabele improvisatoren. (…) Mede door hun enthousiaste musiceren en de ritmisch vrolijke muziek kon de ZJFT zich geen betere afsluiter wensen.’

Zie ook facebook