Laden Evenementen
Debat | zondag 30 okt 15:00 - 17:00

Talkshow met schrijver Hans Boutellier, dichter F. Starik en Buma-Boy Edgarprijs-winnaar Wilbert de Joode

Tickets

Wie zijn aanwezig

10 personen hebben zich aangemeld voor Talkshow met schrijver Hans Boutellier, dichter F. Starik en Buma-Boy Edgarprijs-winnaar Wilbert de Joode

  • Afra Grimbergen
  • Annelies Boutellier
  • Christiaan van Willenswaard
  • Annelies Dijkstra
  • Marian De Joode
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
30-10-16 Gesprekstafel Wat is ons heilig
3,00
Onbeperkt
30-10-16 Gesprekstafel Wat is ons heilig, jonger dan 25 jaar
1,50
Onbeperkt

Schrijver Hans Boutellier, dichter F. Starik en Buma-Boy Edgarprijs-winnaar Wilbert de Joode bij eerste talkshow ‘Wat is ons heilig’

Zondag 30 oktober organiseert de Pletterij, i.s.m. Atheneum Boekhandel, stadsdominee Tom de Haan en de Wereldkeuken de eerste talkshow in een serie onder de titel ‘Wat is ons heilig?’. In deze eerste editie gaat het over ‘grenzen’, niet toevallig ook het thema van de Maand van de Geschiedenis.

De middag wordt geleid door Aart Mak (Kerk zonder Grenzen) en hij ontvangt vanaf 15.00 uur  drie gasten, te weten: Hans Boutellier, schrijver van het boek ‘Het seculiere experiment’, F. Starik, dichter en oprichter van het dichterscollectief ‘Eenzame uitvaart’ en Wilbert de Joode, contra-bassist en winnaar van de Buma- Boy Edgarprijs 2016.

Informatie over de reeks Wat is ons heilig?

Het Haarlemse cultuur- en debatpodium de Pletterij organiseert in het seizoen 2016-2017 op drie zondagmiddagen een talkshow met als titel ‘Wat is ons heilig?’. Tijdens deze talkshows wordt gekeken naar wat zingeving inhoudt vandaag de dag. Er lijken steeds meer nieuwe vormen van zingeving te komen, naast of i.p.v. religie. Waarom gebeurt dat? Waar zijn mensen naar op zoek? En wie organiseren dat, welke ideeën/motivaties zitten daar achter? Waar komen alle vrijwilligers die dit op zich nemen vandaan en wat zijn hun drijfveren? En waarom moet alles tegenwoordig zinvol en succesvol zijn, waarom moet alles en iedereen lukken? Is het niet juist goed om te erkennen dat dingen niet altijd gaan zoals je had gehoopt? Zit zingeving juist niet ook in het erkennen (vieren!) van de imperfectie? En als het gaat om culturele diversiteit: is die bij zingeving universeel of juist divers?

hansboutellier

Hans Boutellier

| website

In 'Het seculiere experiment' (november 2015) analyseert Hans Boutellier, buitengewoon hoogleraar VU en directeur Verweij- Jonkers Instituut, hoe het christendom verdween uit het maatschappelijke leven. Ook de grote seculiere verhalen zijn uitgewerkt: de (sociale) wetenschap, het humanisme en ideologische stromingen. Een nieuw verlangen naar inspiratie komt op – in een veelkleurige netwerkmaatschappij die alle kanten op gaat. Maar waar komt de bezieling vandaan en hoe ziet die eruit?

starik

F. Starik

| website

Starik (1958) is schrijver, dichter, zanger en kunstenaar. In de periode 2010-2012 was hij de vierde stadsdichter van Amsterdam. Sinds 2002 beheert Starik de Amsterdamse Poule des Doods, een groep dichters van wisselende samenstelling die bij eenzame uitvaarten gedichten schrijft en voordraagt.

wilbertdejoode

Wilbert de Joode

| website

Wilbert de Joode, contrabassist en jazz- en improvisatiemusicus, won in 2016 de Buma Boy Edgarprijs, de belangrijkste Nederlandse jazzprijs. Inmiddels mag de Joode gezien worden als een van de grote specialisten op het gebied van de collectieve improvisatie en instant composing. Hoe gaat hij om met grenzen binnen de improvisatie?

aartmak

Aart Mak

| facebook

Aart Mak is radiopredikant namens stichting Kerk zonder Grenzen en vaak te horen op Radio Bloemendaal. Hij wordt veel gevraagd voor uitvaarten bij mensen die zich op de rand van de kerk bevinden. Zijn ervaringen bundelde hij onlangs in het boek UitvaartWijzer. Ook het project Momentaal waar geestelijke begeleiding bij rouw en uitvaart te vinden is voor mensen die geen lid zijn van een kerk, is door hem opgezet.