Laden Evenementen
Debat | woensdag 23 mrt 20:00 - 22:00

Tegenlicht: De Man door Europa, met Paul Scheffer

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Debat is opgenomen en te zien op ons youtubekanaal.

De wekelijkse Tegenlicht uitzendingen van de VPRO lokken discussie uit en roepen reacties op. De Pletterij organiseert naar aanleiding van deze uitzendingen maandelijks een bijeenkomst. Hiervoor kiezen we één van de uitzendingen van die maand. We tonen fragmenten, praten hierover met gasten en gebruiken dit als startpunt voor de discussie met de bezoekers.

In de VPRO Tegenlichtuitzending ‘De Man door Europa’ gaat de Vlaamse theatermaker Lucas de Man op reis langs 17 Europese steden in gesprek met een nieuwe generatie creatieve denkers en makers. In de Tegenlicht Meet Up van 23 maart kijken we in de Pletterij samen met Paul Scheffer naar de korte versie van deze uitzending. Paul Scheffer (hoogleraar Europese studies) zal in gaan op de Tegenlicht uitzending vanuit zijn perspectief op het Europa van nu.

Vervolgens twee artistieke tegenhangers: Fragment uit de Theaterproductie Heimat 2 (i.s.m. de Toneelschuur) speelt Theatergroep De Tijd een fragment en de Kroatische dichter Djordje Matić draagt zijn Haarlem Nocturne voor. ‘Ik bezing andere steden omdat ik die van mij niet meer bezingen kan’ is een regel uit zijn gedicht Haarlem Nocturne.

Daarna gaan de gasten met elkaar in gesprek en kunnen we een leuke nazit hebben.

De gespreksleider is Marcel Ott.

Boekhandel Athenaeum is aanwezig met een boekentafel