Laden Evenementen
Debat | woensdag 13 apr 20:00 - 22:00

Tegenlicht – Kunnen vakbonden de nieuwe generatie werkenden nog vertegenwoordigen of zijn er nieuwe vormen van collectiviteit nodig?

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Met als gasten: Arie Groenevelt, oud NVV/ FNV voorman, bijna 90 jaar, maar helder en strijdbaar als vanouds en Khadija Tahiri-Hyati, president van de vakbond van schoonmakers. Tahiri wist vanaf 2012 tijdens langdurige stakingen de schoonmakers te verenigen.


Arie Groenevelt & Khadija Tahiri-Hyati

Ook is te gast is Wijbrand van Schaap, coöperatief Cultureel Persbureau. Op welke manier denkt hij zelfstandigheid en solidariteit te koppelen?

In de Tegenlicht Meet Up van 13 april kijken we naar de samenvatting van de Tegenlicht uitzending ‘De vakbond van morgen’ (uitzending VPRO 27 maart): De hoogtijdagen van de vakbonden liggen achter ons. Vanuit werkgevers en de politiek klinkt de roep om een meer flexibele arbeidswetgeving. Maar gooien we het kind niet met het badwater weg? Van alle Europese landen is nu al in Nederland het werk het meest geflexibiliseerd. De vraag rijst nu op: hoe organiseren we de solidariteit op een manier die past bij de 21ste eeuw? Hoe gaan we om met de meest kwetsbaren, mensen die door ziekte, handicap of sociaal-maatschappelijk beperking niet voldoende in staat zijn de eigen boontjes te doppen?

Over deze vragen gaan we met elkaar en met de gasten in gesprek.
De avond wordt geleid door voormalig wethouder en gedeputeerde Cornelis Mooy.