Laden Evenementen
Debat | dinsdag 05 nov 20:00 - 22:00

5 NOVEMBER Tegenlicht Meet-Up: Overleven in de Chaos

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Nooit eerder leefde de mens in zo’n vrije, veilige en toegankelijke wereld als vandaag. Tegelijkertijd vraagt deze complexe wereld meer van ons, en voelt hij voor velen chaotisch aan. Zit de echte crisis in onszelf?

‘We hebben een samenleving gecreëerd waar wij als mens eigenlijk niet meer aan kunnen voldoen’, zegt psychiater en filosoof Damiaan Denys. Miljoenen jaren was de belevingswereld van de mens niet veel groter dan zijn directe omgeving. In een grenzeloze wereld vol prikkels en internationale ontwikkelingen waarin we schijnbaar machteloos staan, zien we daardoor soms door de bomen het bos niet meer.
Waarom zijn we bang terwijl de wereld nog nooit zo veilig was? Waarom voelen we ons steeds vaker depressief en eenzaam, terwijl we nooit eerder zo verbonden waren? En hoe kan het toch dat zoiets fundamenteels als het leefbaar houden van de aarde niet door iedereen als noodzaak wordt ervaren?

Hierover ging de VPRO-Tegenlichtuitzending* ‘Overleven in de Chaos’ van 29 september jl.

Vandaag gaan we verder op het thema in met:
An Kramer – Organisatie Activist – Auteur van o.a. ‘Ben jij al activist’
Thijs Launspach – Psycholoog & Schrijver – Auteur van o.a. ‘Fokking Druk, het ultieme anti-stress boek’
Ronald Hünneman – Filosoof, Onderzoeker & Performer
Moderator van deze Meet-Up is Sophie van Balen – Schrijver & Filosoof

An Kramer               Thijs Launspach      Ronald Hünneman    Sophie van Balen

 

 

 

 

 

 

*De wekelijkse Tegenlicht uitzendingen van de VPRO lokken discussie uit en roepen reacties op. De Pletterij organiseert naar aanleiding van deze uitzendingen maandelijks een bijeenkomst. Hiervoor kiezen we één van de uitzendingen van die maand. We tonen fragmenten, praten hierover met gasten en gebruiken dit als startpunt voor de discussie met de bezoekers.