Laden Evenementen
Debat | woensdag 29 nov 20:00 - 22:00

Tegenlicht Meet Up – Satellite Queens, m.m.v. Zohor

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

De documentaire Satellite Queens uit 2007 volgt de controversiële en zeer populaire talkshow in de Arabische wereld Kalam Nawaem (‘Vrouwenpraat’). De show gaat niet alleen over haar en make up, maar de vier presentatrices snijden in elke aflevering weer gedurfde thema’s aan. Ze praten onder meer over slechte huwelijken, homoseksualiteit en masturbatie. De show zorgt op straat, in media, koffiehuizen en huiskamers met grote regelmaat voor hoog oplopende discussies. De kracht van de talkshow, die in 23 landen wordt uitgezonden, is dat het progressieve en conservatieve geluiden uit de Arabische wereld op een podium bij elkaar brengt, en in stevige gesprekken probeert de kloof te overbruggen. De onderhoudende en soms verhitte gesprekken helpen om stappen vooruit te zetten op het gebied van vrouwenrechten en een nieuwe Arabische samenleving vorm te geven. De show trekt miljoenen kijker. Tegenlicht ging na 10 jaar terug. Hoe zien de presentatrices het Midden Oosten tien jaar later? Daarover gaat de uitzending van zondag 19 maart 2017, Terug naar de Satellite Queens. Deze uitzending is hier terug te zien, via de site van VPRO Tegenlicht.

Tijdens de Tegenlicht Meet Up Haarlem op woensdag 29 november in de Pletterij gaat het over emancipatie van moslima’s. We gaan in gesprek met moslim en niet-moslimvrouwen. Hoe kijken zij zelf aan tegen emancipatie? Uit wie putten zij kracht? Wie is of was hun voorbeeld? Verloopt de emancipatie van moslima’s op dezelfde manier als die van niet-moslim vrouwen? Sprekers zijn Naima Ajouaau en Yeter Akin. Naima is tevens moderator. De Meet Up wordt georganiseerd in samenwerking met  Zohor, Haarlemse organisatie voor Marokkaanse en Arabische vrouwen. Na de pauze kan de zaal meedebatteren.