Laden Evenementen
Debat | dinsdag 27 feb 20:00 - 22:00

Tegenlicht Meet Up – Toekomst van het Vliegen

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Het debat van dinsdag 27 februari is gewijd aan de Toekomst van het Vliegen.

De gasten zijn:

Paul Peeters , (lector duurzame luchtvaart aan toerismehogeschool NHTV) uit de Tegenlichtaflevering Groene Vliegtuigpioniers van 3 december 2017. `Luchtvaart maakt doelen klimaatakkoord Parijs onhaalbaar´

 Suzanne Kröger(Tweede Kamerlid GroenLinks) `Nederland moet van hekkensluiter weer koploper worden op het gebied van duurzaamheid.´

Gerben Broekema, (onafhankelijk luchtvaartadviseur en voormalig hoofd strategie en internationale ontwikkeling van Schiphol) `Luchtvaart is een van de weinige industrietakken in West-Europa waar nog echt ruime groei en werkgelegenheid is. ´

De avond wordt geleid door:  Roger Cohen Luchtvaartjournalist bij het FD

Het kabinet wil dat Schiphol na 2020 verder kan groeien. Intussen worden prognoses voor het aantal vliegbewegingen in Lelystad telkens naar boven bijgesteld. Maar hoe kunnen overheden het vliegtuig op deze wijze negeren als de grootste vervuiler van de toekomst en toch ambitieuze milieudoelen stellen?

En moeten we wachten tot de overheid via belastingmaatregelen de aantrekkelijkheid van het vliegen beperkt of moeten we als consument onze eigen verantwoordelijkheid nemen en zelf zoeken naar alternatieven door met de trein te reizen of af te zien van korte vliegvakanties?

 

Tegenlicht Meet Up Haarlem is een reeks debatavonden in de Pletterij. De onderwerpen komen uit de befaamde VPRO Tegenlicht documentaires. Tijdens de Meet Up debatteren deskundigen van verschillende achtergrond en visie met elkaar en met de zaal. Zo willen wij de problematiek uit VPRO Tegenlicht documentaires nog eens kritisch bespreken. De Meet Ups vinden maandelijks plaats en de toegang is gratis. Wel is een vrijwillige bijdrage welkom.
Informatie over VPRO Tegenlicht kun je hier vinden. Wil je  eerdere Tegenlicht Meet Ups in de Pletterij zien, kijk dan naar de livestreams.

 

paul Peeters2

Paul Peeters

info
suzanne krogeraangepast

Suzanne Kröger

info
gerben broekemaaangpoast

Gerben Broekema

info
roger cohenaangepast

Roger Cohen

info