Laden Evenementen
Debat | woensdag 25 okt 20:00 - 22:00

Tegenlicht Meet Up – Zorgeloos Leven, met Jos de Blok, Renske Leijten en Xander Koolman

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
25-10-17 Tegenlicht Meet Up
vrijwillige bijdrage
0,00
Onbeperkt

‘Managen is flauwekul. Je moet mensen gewoon hun werk laten doen.’ Met Buurtzorg hervormt Jos de Blok de thuiszorg. Nu neemt Jos de Blok een nieuw initiatief bij de zorgverzekeraars. Realiseert dat een belofte van minder bureaucratie, meer kwaliteit en lagere kosten in de zorg?

Een debat met Jos de Blok, directeur van Buurtzorg Nederland. Hoe verandert de zorg onder invloed van een nieuw soort verzekeraar? Wat is het gouden ei van Jos de Blok? Renske Leijten, 2e kamerlid van de SP en geestelijke moeder van het nationaal zorgfonds. Één inkoper van zorg, die de huidige negen zorgverzekeraars vervangt. Één polis, in plaats van de ruim zestig die nu ‘op maat gesneden’ worden aangeboden. Meer zorg voor minder geld. Maar wat is de financiële onderbouwing? Xander Koolman, gezondheidseconoom. Hoe stimuleert het systeem dat de zorg zich richt op de patiënten die dit echt nodig hebben? Hoe voorkom je dat zorgaanbieders zorg van lage waarde leveren? En hoe beheers je de kosten als je de regie meer bij de zorgaanbieder en de patiënt legt zoals voorgesteld in Zorgeloos?

  
 Moderator: Marieke ten Katen, redacteur zorg Het Financieele Dagblad. Voor de pauze een korte toelichting en discussie door de inleiders. Na de pauze discussie met de zaal. Een debat voor zorgaanbieders, patiëntenverenigingen, politiek en premiebetalers.