Laden Evenementen
Event | woensdag 23 mei 00:00 - 23:59

Tentoonstelling Afrikaanse cartoonisten tijdens Stripdagen 2018

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

The beast is there

23 mei tot en met 25 juni 2018

 

Africa stripped bare to the bone, the beast is there biedt een podium voor moedige Afrikaanse cartoonisten die laten zien dat de pen een scherper wapen is dan geweld.  Tentoonstelling met werk van politieke cartoonisten in Afrika, samengesteld door de Stedenband Haarlem-Mutare, samen met de Pletterij, het Seinwezen en Galerie De Waag (Kunst Zij Ons Doel, KZOD). Een variant op het thema van de Stripdagen. De maakbare mens die buiten zijn kaders stapt: een paradox waaraan menige Afrikaanse leider voldoet. Gemaakt en gemodelleerd volgens de wens van het volk leiden velen hun eigen leven, onbeheersbaar door en onbereikbaar voor datzelfde volk.

De tentoonstelling, wederom georganiseerd door Stedenband Haarlem-Mutare en de Pletterij is te zien op drie locaties in Haarlem: de Pletterij, het Seinwezen en Galerie De Waag. Iedere tentoonstelling geeft een eigen draai aan het thema en onderling versterken en verklaren zij elkaar.

 

 • Pletterij, Lange Herenvest 122

  23 mei t/m 25 juni, www.pletterij.nl

  • Exposities: Ramón Esono Ebalé met zijn scherpe kritiek op het regime van Equatoriaal Guinee; de recente politieke ontwikkelingen rond Zimbabwe en Zuid-Afrika door de ogen van de cartoonisten Paul Bogaert, Stacey Stent en Jonathan Shapiro (Zapiro). .
   Bezoekuren: kantooruren 10 tot 17 (niet op zaterdag/zondag ) maar ook tijdens de activiteiten van de Pletterij. Toegang gratis.
  • Lezingen: Grote zaal, woensdag 30 mei met Paul Bogaert over Zimbabwe en 6 juni met Anita Brus over Ramón Esono Ebalé

   

 • Seinwezen, Kinderhuissingel 1

25 mei tot 30 juni, seinwezen.nl
Politieke cartoonisten uit Zuidelijk Afrika. Werken van B. Mukuze, Tony Namate en andere Zimbabwaanse en Zuid- Afrikaanse cartoonisten tijdens het tijdperk Robert Mugabe (1980 – 2017)

 

 • Galerie De Waag, Spaarne 30-RD

17 mei t/m 3 juni, do t/m za 13 – 17 uur
Paul Bogaert, Jonathan Zapiro, Lovemore Kambudzi, Mishek Masamvu, Gideon Gomo en andere Zimbabwaanse en Zuid-Afrikaanse schilders en cartoonisten tijdens het tijdperk Robert Mugabe (1980 – 2017)