Laden Evenementen
muziek | maandag 03 apr 20:30 - 22:30

THEIT – The Holland Electric Impro Trio – Wouter Planteijdt, Luc Ex en Marcel Schmidt

Tickets

Wie zijn aanwezig

2 personen hebben zich aangemeld voor THEIT – The Holland Electric Impro Trio – Wouter Planteijdt, Luc Ex en Marcel Schmidt

  • Hans de Wringer
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
03-04-17 The Holland Electric Impro Trio
10,00
Onbeperkt
03-04-17 The Holland Electric Impro Trio, Vriend Pletterij
9,00
Onbeperkt
03-04-17 The Holland Electric Impro Trio, jonger dan 25 jaar
7,50
Onbeperkt

THEIT
bestaat uit drie oude vrienden die verschillende succesvolle paden hebben bewandeld in de wijde wereld van de live muziek en met THEIT, na een omzwerving van bijna 40 jaar, hun krachten en creativiteit weer eens na lange tijd bundelen.
Geïmproviseerde muziek werd er bij de drie heren van THEIT met de paplepel al ingegoten. Invloeden uit het samenspel ten tijden van hun jonge jaren (jaren 70 en 80) van Schmidt en Planteijdt met de formaties Speed, Quartetspel en Pandora Ensemble als ook de vele nachtelijke improjams met Luc Ex in de MAL-periode zullen onontkoombaar zijn. MAL was een collectief waar Wouter Planteijdt, Luc Klaasen en Marcel Schmidt een belangrijk deel van uit maakten. Ze woonden er alle drie en musiceerden dagelijks in het gekraakte Tubergen Complex in Haarlem, vergelijkbaar qua enorme energie en creativiteit met The Factory van Warhol. Los van het samen wonen en musiceren waren er veel gemeenschappelijke favoriete orkesten waar de 3 vrienden op jonge leeftijd concerten van bezochten zoals King Crimson, Mahavishnu Orchestra, Keith Tippett, Han Bennink en Misha Mengelberg.

 

wouterp

Wouter Planteijdt

| wikipedia

Wouter Planteijdt - componist, zanger, gitarist. Speelde o.m. in Speed, Quartetspel, Pandorra Ensemble, Door Mekaar, Herman Brood, Hans Dulfer, heel veel eenmalige projecten, teveel om op te noemen, van Maarten Roozendaal tot aan thans Sanne Wallis de Vries, Captain Beefheart by Frank Lammers & The Magic Band en als rode draad al zo'n veertig jaar met zijn eigen formatie Sjako!

lucex2

Luc Ex

| wikipedia

Luc Ex - componist, bassist. Speelde o.m. in The Ex, Roof, 4Walls, SOL6, SOL12, het Regenochester XII, Rubatong en Naked Wolf.

yogurtbanner

Marcel Schmidt

| wikipedia

Marcel Schmidt - drummer, nachtburgemeester van Haarlem en uitgever van onder meer UITkrant Haarlem. Speelde o.m. in Speed, Quartetspel, Pandora Ensemble, Simpelband, de IJsbrekers, Freekde Jonge, De Koffers, De Gigantjes, de Amsterdam jam-periode met o.m. Freddy Cavalli, Herman Brood en Jan Akkerman, Grin, Gotcha!, Neo Punkz, De Raggende Manne, The Invisible Girls, Etna Vesuvia & The Blue Flames, Koud Goud, Kamagurka & de Ridders van de Apocalyps, heel veel coverbands en Fox & The Mayors met de exburgemeester van Haarlem Bernt Schneiders.