Laden Evenementen
Docu | vrijdag 31 mrt 20:00 - 22:00

Tweede Doculab Makersborrel

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
31-03-17 Doculab netwerkborrel
0,00
Onbeperkt

De documentaire gemeenschap van Haarlem organiseert op vrijdag 31 maart om 20:00 bij haar thuisbasis de Pletterij (Lange Herenvest 122) haar tweede doculab makersborrel. 

Wat is Doculab?

Vorig jaar zijn door een samenwerking tussen Emma Westerman en Arno Duivestein van de Pletterij de eerste stenen gelegd voor Doculab. Emma heeft haar documentaire ‘Generatie Nooitgenoeg’ in maart vertoond, waarna Joshua van ’t Hoff volgde met zijn documentaire ‘Waarheid & Privacy in het Nationaal Archief’. In het nieuwe seizoen hervatte Doculab zich, en heeft nu een aantal documentaire makers aan haar verbonden, op weg om verder uit te groeien.

Met Doculab richten we de focus op jonge Haarlemse filmmakers, met name documentaire makers.

Omdat samenwerken en elkaar inspireren in het maak-proces heel belangrijk kan zijn, is Doculab er ook om met elkaar in gesprek te gaan. Niet alleen docu-makers onderling, maar ook onderzoekers/activisten met een filmplan, componisten met een mooi stuk op de plank, schrijvers/journalisten, of juist een editor die zich/haarzelf in iets nieuws wil vastbijten, etc.

De netwerkborrel is enerzijds bedoeld om meer mensen bekend te maken met Doculab, en de kans te geven zich erbij aan te sluiten. Anderzijds dus om nieuwe samenwerkingen mogelijk te maken tussen mensen die elkaar misschien in eerste instantie niet zouden uitkiezen als sparring-partner of partner in crime bij het maken van een nieuwe docu / filmproject.

Dus: heb je nog een plan of concept voor een docu in de kast liggen, neem je idee dan mee, wie weet vindt je een aantal goeie lui die mee willen werken aan jouw project. Of ben je gewoon geïnteresseerd in wat jonge filmmakers in Haarlem uitspoken, kom gezellig langs! Neem vrienden / collega’s mee, mensen die geïnteresseerd zijn in het maken van documentaire / korte film, of die zelf onwijze ideeën hebben voor een nieuwe film.

Graag tot dan!