Laden Evenementen
Event | woensdag 31 jan 20:00 - 22:00

Uitverkocht: Het maken van keuzes: Lezing van Conny Braam te midden van schilderijen van Tessel Braam

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De lezing is uitverkocht.

Op woensdag 31 januari verzorgt de schrijfster en oud-voorzitster van de Anti-Apartheidsbeweging Nederland Conny Braam in de Pletterij een lezing over de lange strijd tegen kolonialisme en apartheid in Zuid- Afrika, het belang van deze vrijheidsstrijd en de problemen op weg naar een goed functionerende democratie. Dat zal ze doen vanuit een persoonlijke invalshoek: haar eigen betrokkenheid en de daaruit voortvloeiende  consequenties. Ook zal ze zich de vraag stellen waarom sommigen met zoveel gemak verraad lijken te plegen aan de oude idealen en anderen juist weer niet. Want het is zoals Nelson Mandela heeft gezegd: ‘Het écht op de proef stellen van onze toewijding aan de vrijheid is nog maar net begonnen…’

De lezing zal plaatsvinden te midden van de schilderijen van haar dochter Tessel Braam. Als jong meisje, geboren in 1982, is ze deel geweest van de keuzes die haar moeder maakte en met deze schilderijen geeft ze haar eigen invulling aan de thema’s Afrika en vrijheidsstrijd. Klik hier voor enkele van de schilderijen.