Laden Evenementen
Event | donderdag 10 apr 18:00 - 22:00

Vegan Challenge Party I, II en III (2014)

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

10 april 2014
Eerste Vegan Challenge Party, in het kader van de vierde editie van Vegan Challenge.

Het Pletterij-evenement omvat: een optreden van de gitarist Martien, veganistisch eten in Roni’s Eetcafé, de documentaire Vegucated en andere activiteiten die allemaal in het teken staan van de Vegan Challenge.

Deelnemers die aan de landelijke Vegan uitdaging meedoen, eten vanaf 1 april een maand lang geheel plantaardig. Dat houdt in: geen vlees, zuivel en andere producten afkomstig van dieren. Initiatiefneemster van de Vegan Challenge Party is Pletterij-vrijwilligster Aafje Witzel: “Ik ben een groot fan van veganistisch eten. Zelf ben ik heel creatief geworden in veganistisch koken. Vanwege de beperkingen, kijk ik opeens anders naar eten. Ik eet gevarieerder.”

Programma

17:30 aanvang;
18:00 Roni’s Eetcafé;
19:30 optreden Martien, gitaarspel en albumpreview;
20:00 Vegucated, interessante en luchtige docu;
21:45 einde.

Roni’s Eetcafé € 7,50, in combinatie met muziek en film € 10,00.
Muziek en film € 5,00, voor jongeren tot 25 jaar € 3,00.

Meer informatie:
https://www.facebook.com/events/654956981258116/?context=create&source=49#
http://veganchallenge.nl

De Haarlemse Vegan Challenge Party is voor iedereen die eens wil proeven van een ander soort keuken, om meer informatie te verkrijgen over plantaardig eten, om naar de prachtige liedjes van Tes te luisteren én voor de gezelligheid. Witzel: “Enigszins centraal staat wel dat de bezoekers interesse hebben in gezond en plantaardig eten. Je mag dit Pletterijevenement niet missen, of je nu wel of niet meedoet aan de Vegan Challenge.”

Info Vegan Challenge:
In april is het de 4e editie van de Vegan Challenge! Een maand lang worden allemaal mensen die zich hebben opgegeven uitgedaagd om geheel plantaardig te eten. Geen vlees, zuivel en andere producten afkomstig van dieren. Omdat veganistisch eten eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is als de meeste mensen denken krijgen alle deelnemers elke dag recepten per email verstuurd met daarbij nog tips omtrent plantaardig eten.
http://veganchallenge.nl/

Info film:
Vegucated
Dit is een film over een aantal mensen in New York die gewend zijn aan vlees en zuivel eten die zich wagen aan een plantaardig dieet. Je volgt hen en krijgt al hun inspiraties en frustraties te zien.

Info muziek:
Martien zal ons verassen met prachtige liedjes op de gitaar. Martien speelt klassieke maar ook wat moderne stukken op de gitaar en zal binnenkort een cd uit brengen! Speciaal voor de Vegan Challenge Party zal Martien een preview geven van zijn aankomende album!

Info eetcafé:
Het eetcafé is natuurlijk geheel plantaardig ditmaal! De huiskok van de Pletterij zal een heerlijke maaltijd verzorgen.
Reserveren is zeker een heel goed idee!

Zie ook facebook.

 

5 juni 2014
Het is weer zover! Een tweede hopelijk net zo geslaagde Vegan Party zal plaats vinden in de Pletterij!

Wederom genieten van overheerlijk plantaardig eten en ditmaal een veelbelovende voorstelling; de Dronkemans Opera!

Je hoeft niet veganist te zijn om deze avond langs te komen.

Programma
18:00 Deuren open
18:30 Eetcafé
20:30 Try Out Dronkemans Opera
21:15 Einde voorstelling

Info Eetcafé
We gaan van start met een overheerlijke plantaardige maaltijd gemaakt door Roni.
Het eerste veganistische eetcafé in de Pletterij was in het teken van de VeganChallenge. Dit jaar april en later dit jaar in oktober worden mensen uitgedaagd om een maand lang plantaardig te eten. Mensen krijgen elke dag recepten toegestuurd en door heel Nederland worden er evenement georganiseerd. Een van deze evenementen heeft plaats gevonden in de Pletterij en was een enorm succes. Dus wel of geen Vegan Challenge, Roni kookt ons wederom een heerlijke plantaardige maaltijd!

Info Theater Kwezel met de Dronkemans Opera
Theater Kwezel is al geruime tijd bezig met het leveren van diverse voorstellingen en films. Dit beloofd wederom een legendarisch avontuur te worden vol historische verwijzingen, fameuze muziek en overheerlijke hilariteit.
Ja! Dat zijn een hoop grote en lovende woorden bij elkaar maar ik meen het wanneer ik zeg dat je dit niet wil missen!
Als notitie wil ik daarbij vermelden dat dit de Try Out is. De officiële première is op 12 en 14 juni in de Ruine van Brederode.

Makers zijn o.a.:
Niels van der Weiden (Spoon Lifts Moon)
Jan Willem Reitsma (De Marginalen)
Marius Bruijn (Theater Kwezel)
Judith Wesselius (Grey Lotus)

http://www.kwezel.nl/actueel-2/

 

9 oktober 2014
Genieten van plantaardig eten + een (cultureel) evenement. Deze editie staat in het teken van de landelijke Vegan Challenge, waarbij je wordt uitgedaagd om een maand lang veganistisch te eten. Ontdek hoe lekker én gemakkelijk plantaardig eten is.

Tes is een Haarlemse met een talent! Ze heeft gitaar en ze zal voor ons een paar prachtige liedjes zingen!
Buiten dat Tes een mooie liedjes maakt is zij ook zeer vaardig met pen, potlood of kwast en zal zij hopelijk wat eigen werk mee nemen. Luister en bekijk haar werk hier: http://tes-music.bandcamp.com/ en: http://www.segolia.net/

Zie ook op facebook event.