Laden Evenementen
muziek | donderdag 02 nov 20:30 - 22:30

Victor Jara. Het lied zingt voort.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
02-11-17 Victor Jara, concert en diner Wereldkeuken
27,50
0 beschikbaar
Uitverkocht
02-11-17 Victor Jara
10,00
Onbeperkt
02-11-17 Victor Jara, Vrienden Pletterij
9,00
Onbeperkt
02-11-17 Victor Jara, HaarlemPas
7,50
Onbeperkt
02-11-17 Victor Jara, jonger dan 25 jaar
7,50
Onbeperkt

In deze bijzondere muzikale voorstelling wordt het verhaal verteld en de liederen gezongen van de Chileense zanger, theatermaker en politiek activist Víctor Jara (1932-1973). De voorstelling wordt gebracht door:

· Natalia Rogalski – zang/vertelster (Flairck, Eric Vaarzon Morel)

· Marco Santos – percussies (Ernst Reijseger, Jeroen van Vliet, Omar Ka)

· Adrie Huissoon – zang/gitaar/verteller(Clamór, Kookaburra)

Speciaal arrangement met de Wereldkeuken: voor de voorstelling om 18.00 uur een diner in het nieuwe restaurant van de Wereldkeuken in de Pletterij!
Combinatieticket voor 27,50 euro, reserveren via ticketservice op deze pagina.

‘Víctor Jara. Het Lied Zingt Voort’ is het verhaal over een straatarm plattelandsjongetje die uitgroeit tot ‘de Bob Dylan van Latijns-Amerika’, die het boegbeeld wordt van een brede culturele beweging die er voor zorgt dat de socialist Salvador Allende in 1970 wordt gekozen tot president en in die in de eerste dagen na een bloedige staatsgreep onder leiding Augusto Pinochet wordt gearresteerd, gemarteld en vermoord op 16 september 1973.

Kogels hebben zijn muziek niet kunnen tegenhouden. Zijn lied zingt voort. Even urgent en actueel als toen.

Reacties van het publiek

· het verhaal, de prachtige stemmen van Natalia en Adrie, de indrukwekkende percussie van Marco: Alles klopt gewoon!
· we zaten op het puntje van onze stoel;
· wat een interactie tussen topmuzikanten; zo enorm onderscheidend;
· ongeëvenaarde percussie van Marco Santos;
· adembenemende emotie van Natalia;
· voor mij als Chileen zo indrukwekkend dat in de zang van Adrie de stem van Victor doorklinkt.
· de essentie van waar Victor voor stond, wordt zó goed verwoord: hoop, liefde, optimisme, doorzetten, verbinden en kritisch zijn;
· een indrukwekkende voorstelling; gewoon gaan zien

Meer info www.victorjara.nl

Natalia

Natalia Rogalski (1973)

| website

Haar zangcarrière begon bij het Pools Folkloristisch Staatsensemble voor Zang en Dans Śląsk (PL). Hierna volgden er tournees in binnen- en buitenland met Flairck, Eric Vaarzon Morel, Fernando Lameirinhas en Ot Azoj. In 2004 studeerde zij af als actrice/theatermaker aan ‘De Theaterkade’ te Amsterdam en 2007 won zij de Publieksprijs in het Concours de la Chanson. Zij werkt momenteel ook samen met de Ierse singer/songwriter Danny Guinan en met Rotterdam ImproVoices. Natalia’s kracht ligt in de theatrale vertolking van liederen. Zij biedt humor naast melancholie en ontroering.
“Ik heb een diepe verbinding met Chili en ik ben er vele malen geweest. In de jaren ’90 was ik daar op tournee met Flairck en zong materiaal van Víctor Jara; in die tijd nog zeer beladen. Ik had er een korte, informele ontmoeting met Amanda Jara, Víctor’s dochter, die veel indruk maakte. In de zomer van 2013 vroeg Adrie mij om samen een muzikale vertelling over Víctor te maken”.

Marco

Marco Santos (1981)

| website

Marco verdeelt zijn thuisbasis tussen Nederland en Portugal. Hij behaalde twee Bachelors: Klassieke percussie (Lisbon High School of Music, 2006) en Jazz drums (Koninklijk Conservatorium Den Haag, 2011) en deed een Master Compositie, percussie & drums (Codarts Rotterdam – Wereldmuziek, 2012). Hij werkt en tourt regelmatig met gerenommeerde (inter)nationale artiesten uit diverse disciplines en heeft daarnaast zijn eigen band.
“Devoting myself to music is the simplest way to find the best of myself in life. The inner need to express my voice loudly as a musician got stronger over time. I’m always attempting to do things that have not been done before. It requires the ability to revisit past thought processes while considering new landscapes; continuously redefining oneself through failures as much as successes. I see music as one of the most powerful ‘tools’ in order to unify people.”

Adrie

Adrie Huissoon (1956)

| website

Adrie is autodidact op muzikaal gebied en raakte eind jaren ’70 geïnteresseerd in Latijns-Amerikaanse volksmuziek. Zo kwam hij terecht bij de Leidse groep Clamór. Na enkele jaren solo te hebben opgetreden (Nederlandstalig en Zeeuws dialect), speelde hij tussen 2010 en 2016 in de Haagse band Kookaburra (naast Spaanstalig ook eigen Engelstalig werk).
“De muziek van Víctor Jara speel en zing ik al jaren; zijn levensverhaal raakt me diep. Ik heb diverse malen Chili bezocht en daar sprak ik uitgebreid met mensen die Jara van nabij hebben meegemaakt. De verhalen achter Víctors liederen weerspiegelen een leven dat onlosmakelijk is verbonden met de geschiedenis van Chili. In 2012 ben ik begonnen met het schrijven van een boek over deze fascinerende man. De boekpresentatie is op 21 mei 2017.