Laden Evenementen
Debat | woensdag 22 feb 20:00 - 21:30

WO 22 FEB ’23 – MOBILITEITSTRANSITIE? GEDRAGSVERANDERING! (EXTERNE ORGANISATOR)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
standaard
3,00
60 beschikbaar

VEERTIENDE MOBILITEITSTAFEL HAARLEMKLEM 

Woensdag 22 februari organiseert HaarlemKlem een avond over de vraag waarom transities, veranderingsprocessen, die de overheid wil doorvoeren, zo moeizaam verlopen. Haarlem heeft daar ervaring mee, bijvoorbeeld met het nieuwe parkeerbeleid. HaarlemKlem is een burgerinitiatief dat zich buigt over de vraag waarom dit proces zo moeizaam verlopen. Deze avond proberen we, in gesprek met betrokkenen en onderzoekers, hier meer zicht op te krijgen.

Wat is HaarlemKlem?

HaarlemKlem is een burgerinitiatief rond de mobiliteitsproblematiek in en rond Haarlem/Zuid-Kennemerland. Dit in het perspectief van de huidige actualiteit (mobiliteitstransitie, verduurzaming, energietransitie, milieu en burgerparticipatie). Wij organiseren constructieve dialoog- en kennisdeel bijeenkomsten tussen de burgers, regionale bestuurders, bedrijfsleven, vervoerders, belangengroepen en kennisinstellingen. 

Waarom dit debat?

De maatschappelijke steun voor de mobiliteitstransitie is noodzakelijk als maar spreekt niet vanzelf. Overheden sturen, belangengroepen trekken, burgers duwen, maar niet altijd consistent of dezelfde kant op. Terwijl duurzaamheid, klimaat en CO2 gezamenlijke belangen zijn. Uiteindelijk zullen de Haarlemmers deze moeten veranderen. Het gaat om hún mobiliteitsgedrag, hún middelen en hún mogelijkheden.
Hoe komen we meer op een lijn?

De hoop is dat een betere kennis en begrip over nut en noodzaak van transitie bij gemeente en burgers leidt tot een bredere steun voor het transitiebeleid.

Kijk voor meer informatie op: