Laden Evenementen
Debat | woensdag 07 feb 20:00 - 22:00

Debat – Wonen in Haarlem, alleen nog voor de rijken?

Tickets

75 beschikbaar
07-02-18 Debat Alleen rijken welkom, jonger dan 25 jaar1,50

Vul alstublieft alle verplichte velden in

75 beschikbaar
07-02-18 Debat Alleen rijken welkom, HaarlemPas1,50

Vul alstublieft alle verplichte velden in

68 beschikbaar
07-02-18 Debat Alleen rijken welkom3,00

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Op woensdagavond 7 februari vanaf 20.00 uur zal, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, een debat worden gevoerd waarin we een poging doen een antwoord  te geven op de vraag of wonen in Haarlem alleen nog voor de rijken is weggelegd. De woningvoorraad in Haarlem is de afgelopen 25 jaar drastisch veranderd. Het aandeel sociale huurwoningen is sterk afgenomen ten voordele van de koopsector. Daarnaast heeft de economische crisis van 2008 er hard ingehakt. Waar de bouw van nieuwe woningen stagneerde werd het aandeel sociale huurwoningen verder afgebouwd, met als resultaat een verdubbeling van de wachttijd en een sterke stijging van de prijs voor een koopwoningen.Wie nu in Haarlem wil wonen moet heel veel geduld hebben, of beschikken over een ruime beurs waarbij de sociale huursector zich steeds sterkere concentreert in Schalkwijk en Haarlem Noord, en de koopwoningen in Haarlem centrum en zuidwest slechts betaalbaar zijn voor de happy few.

Voor de pauze geeft Henk Sloos inzicht in de ontwikkeling van de sociale huursector en geven hypotheekadviseur René Lünnemann en makelaar Tom Heijmeijer een kijkje in de dagelijkse praktijk van de koopwoningmarkt in Haarlem.  Vervolgens geeft de pas aangetreden PvdA-wethouder Floor Roduner inzicht in de woonvisie van de huidige coalitie. Alle informatie zal van deskundig commentaar worden voorzien door Prof. Peter Boelhouwer, hoogleraar Housing Systems van de TU Delft.

Na de pauze zullen de aanwezige politieke partijen aan de tand worden gevoeld over  hun plannen voor de Haarlemse woningmarkt. Het debat staat onder inspirerende leiding van Jan van Eeden.

Floor Roduner aangepast

Floor Roduner

Wethouder Wonen gemeente Haarlem

Peter_Boelhouwer aangepast

Prof. dr. P.J. (Peter) Boelhouwer

| Peter Boelhouwer

hoogleraar Housing Systems TU Delft

Pletterij

De Pletterij is het debat- en cultuurpodium in Haarlem. Een kleine staf en ruim 80 vrijwilligers organiseren jaarlijks ruim 120 debatten, lezingen, (wereldmuziek)concerten, literaire talkshows en filmvoorstellingen.