Interview met Marcel Schmidt

Geplaatst op: 22 mrt 2017 |

Bekijk event: 03 apr 2017 om 20:30

De Pletterij sprak met Marcel Schmidt over het verleden en de toekomst:

Hoe is het idee ontstaan om weer samen te gaan spelen?
Luc en ik hadden een eet-afspraak in Amsterdam en we raakten weer enthousiast over muziek, met name over geïmproviseerde muziek. Luc had net wat grote projecten achter de rug en ik verveelde me bij de rockbandjes waar ik nog in speelde. Het idee om onze grote vriend Wouter erbij te betrekken werd met hetzelfde enthousiasme verwelkomd! THEIT werd daarna heel snel een feit.

Hebben jullie in je jeugd ook opgetreden?
Wouter en ik speelden van ons 14e tot 17e jaar in de Speed. Vervolgens stonden we samen van ons 17e tot 19e in Quartetspel. Daarna volgden Pandora Ensemble (21e tot 23e), spelen met de Koffers en 5 jaar geleden traden we op tijdens een eenmalig concert ter ere van het 25-jarig jubileum van de UITkrant in de grote zaal van de Philharmonie met ‘Does Zappa belong to R&R’?

Met Luc Ex hebben we veel gejammed in Tubergen. Vaak tot diep in de nacht als de oefenruimte vrij was. Wij woonden daar alle drie, vandaar. Ik heb van 2006 tot 2008 met Luc in ‘Kamagurka en de ridders van den Apocalypse’ gespeeld, in België en Nederland, van Pukkelpop (BE) tot de Kleine Komedie in Amsterdam.

Is het optreden in de Pletterij eenmalig of hebben jullie verdere plannen met THEIT?
We zien wel hoe het loopt. Net als onze muziek denk ik. Het nieuws over ons gaat als een lopend vuurtje, ik heb begrepen dat het Patronaat ook al geïnteresseerd is bijvoorbeeld. En ik geef het Bimhuis ook een goede kans.