Kantoorverhuur

De Pletterij is naast een debat- en cultuurpodium een plek met kantoor- en vergaderplekken voor leuke organisaties, sympathieke zzp’ers en kleine bedrijfjes. Aan onze huurders bieden we: een inspirerende omgeving, goede werksfeer en prettige prijzen!

 

 

Hieronder vind je onze huurders met een kleine introductie en contactmogelijkheden:

Adviesbureau Voor Een Ander Geluid – Loopbaanprofessional en coaching – Casemanagement en Re-integratie

& de Pletterij, een plezierige werk plek om op een wereldse wijze en grensoverschrijdend te werken aan je (loop) baan, je carrière of ander werk. Denk aan werk naar werk, verzuim en re-integratie of loopbaan en leefstijl.

Geschikt voor werkzoekenden, werkenden en herintreders. Er wordt gewerkt met en vanuit de diverse thema´s, zoals jouw ideale baan of werksituatie, talent en jouw kwaliteiten, cv en solliciteren, het netwerken en sociale media, presenteren en ontmoeten, maar ook baanverlies, wat nu?

Nieuwsgierig?
Kijk op de website voor het contactformulier: www.vooreenandergeluid.nl
of bel voor een afspraak: 061744 8088

Tot een nieuwe ontmoeting! Isabel Hamer


BDK – Bureau Discriminatiezaken Kennemerland

Bureau Discriminatiezaken Kennemerland zet zich in voor een gelijke behandeling van iedereen; artikel 1 van de Grondwet wordt getoetst en bewaakt.

Het Bureau Discriminatiezaken is een expertisecentrum dat activiteiten en strategieën ontwikkelt om discriminatie en ongelijke behandeling tegen te gaan en tolerantie te bevorderen.

 

Vijf kerntaken moeten er voor zorgen dat de doelstelling gerealiseerd wordt:

 • klachtbehandeling
 • registratie
 • onderzoek en monitoring
 • voorlichting en projecten
 • advies en beleid

Het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland is telefonisch te bereiken op werkdagen (maandag – vrijdag) van 9:00 tot 17.00 uur. Als u wilt langskomen is het prettig als u vooraf belt voor een afspraak.
U kunt ook online een klacht indienen. Vul dan het klachtenformulier in op de website.

Contactgegevens:


Doculab

Doculab is een community van documentairemakers, die een binding hebben met de stad Haarlem. De Pletterij biedt deze groep een platform om op de eerste donderdag van de maand hun documentaire te vertonen op het podium van de Pletterij.

De groep bepaalt met elkaar het thema van de avond en op welke manier dat vorm krijgt. Zo kan het zijn dat er een lange documentaire wordt vertoond met gesprekken achteraf, maar het het ook gaan om drie korte films van verschillende makers. Om de documentaire heen wordt een randprogramma samengesteld, dat relatie heeft met het thema van de film. Het format van de doculab-avonden ligt dus niet vast.

Meer informatie: www.doculab.nl


Dynamite Bookings – Booking artiesten / Saxofoonles

Thomas Streutgers

website: www.dynamite-bookings.com
email: thomas@dynamite-bookings.com
info@dynamite-bookings.com

telefoon: 0031-(0)-235518230
mobiel: 0031-(0)-629195078

Postadres:
De Pletterij/Dynamite Bookings
Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

 

Thomas Streutgers geeft ook saxofoonlessen:
www.saxofoonlesinhaarlem.nl

 

 

 

 


ISP – InformatieSteunPunt in de 1e lijn ggz

De Stichting InformatieSteunPunt in de 1e lijn van de ggz (geestelijke gezondheidszorg) is sinds 1994 zeer actief in het assisteren maar ook begeleiden en zo nodig meelopen met burgers die om wat voor reden dan ook het niet meer zien zitten, of er geen gat meer in zien. Het kan dus zijn dat u en jij “de weg kwijt bent” of “tussen wal en schip bent gevallen” of “volkomen de boot uit gevallen bent” om wat voor een oorzaak dan ook.

Het ISP helpt dan om u en jou weer de kracht te geven om de Zelfstandigheid terug te laten krijgen. Zo kunnen wij u en jou helpen, wie of wat je ook bent, ongeacht welk probleem!

Onze ervaringsdeskundige vrijwillige medewerkers bieden u graag advies en steun bij uw psycho/sociale en/of maatschappelijke problemen.

Bezoekadres: ISP / Pletterij
Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem

Postadres:
Postbus 475, 2000 AL Haarlem

Martien Luijcks: 06-50486221
Ton de Vries : 06-18193261

e-mail1: info@informatiesteunpunt.nl
e-mail2: martien@informatiesteunpunt.nl
website: www.informatiesteunpunt.nl

Kantooruren: werkdagen 10-17 uur
Spreekuurtijden: werkdagen 11-16 uur


LFB

 

 

 

Vereniging LFB is de landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking. De LFB is in 1995 opgericht.

De kerntaken van de LFB zijn:

 • Informatievoorziening
 • Lotgenotencontact
 • Belangenbehartiging

Lees meer over het steunpunt Haarlem.

Sinds 1 juli 2016 is de LFB Haarlem gehuisvest in de Pletterij.
De LFB is een belangenvereniging voor en door mensen met een beperking.

Wij organiseren activiteiten voor onze doelgroep.
Zoals één keer in de maand het Kenniscafé, hier in de Pletterij!
Deze activiteit loopt inmiddels al 2 jaar.
Het is een avond die erg populair is onder haar deelnemers.
De opkomst is altijd hoog!

Interesse in wat wij nog meer doen?
Kom gerust langs voor een kopje thee/koffie bij ons op het steunpunt.

Kijk voor meer informatie over LFB Haarlem op onze Facebook-pagina ‘’LFB Haarlem’’.
Of op www.lfb.nu

Hartelijke groeten van
David, Mariosé, Mirjam en Maaike

kenniscafe

 


Lingua Viva | Redactia

         

Nederlands leren? Opfrissen of perfectioneren?

Lingua Viva | Redactia biedt groepscursussen Nederlands voor internationals.

 • kleine groepen
 • op alle taalniveaus
 • persoonlijke aandacht
 • efficiënt
 • ervaren & enthousiaste docenten
 • plezier!

Ook voor andere taaldiensten (tekst, redactie, vertalingen, cultuur) kunt u hier terecht.

Meer informatie?

Lingua Viva
Myriam Schuitemaker
Tel: 06 28 76 29 37
Email:  myriam@linguaviva.nl
Web: www.linguaviva.nl

Redactia
Simone Dekker
Tel:  06 20 35 54 21
Email:  simone@redactia.nl
Web: www.redactia.nl

 


Stedenband Haarlem-Mutare

De Stichting Stedenband Haarlem-Mutare is opgericht in 1992 om de relatie tussen beide steden vorm en inhoud te geven. De stichting werkt samen met, maar is onafhankelijk van de gemeente en andere organisaties. Inmiddels heeft de stichting duurzame sociale en culturele betrekkingen tussen de steden gebouwd.

Mutare is gelegen in het oostelijke hoogland van Zimbabwe aan de grens met Mozambique.

Ons bezoekadres is: Lange Herenvest 122 te Haarlem
Postadres: Postbus 5508 2000 GM Haarlem
telefoon: 023 – 5324008
e-mail: info@haarlem-mutare.nl
website: haarlem-mutare.nl

 


Stichting Ghana Haarlem

Contactpersoon: Jackson Opon-Nimoh
Telefoon: 06 5098 7966
Bezoekadres: Lange Herenvest 122, 2011BX Haarlem
Postadres: Postbus 303, 2000 AH Haarlem

 

e-mail: info@ghanahaarlem.nl
website: www.ghanahaarlem.nl

De Stichting Ghana-Haarlem is er voor iedereen die het leuk, zinvol en interessant vindt om meer bekendheid te geven aan Ghana en de Ghanese cultuur.

Waar mogelijk probeert de stichting de ontwikkeling van Ghana te ondersteunen door hulp te bieden bij projecten in het onderwijs, gezondheidszorg, gehandicapten zorg en projecten op het gebied van hygiene en welzijn.

De stichting heeft zich ook ten doel gesteld om de inburgering te bevorderen van in Nederland woonachtige Ghanezen, door ze wegwijs te maken in de Nederlandse regelgeving en taalachterstanden op te heffen.

 


TBLI – Stichting The Bridge Learning Interventions

 

 

 

Gelijke kansen met Bridge High Dosage Tutoring

Stichting The Bridge Learning Interventions zet zich sinds 2017 in voor het reduceren van kansenongelijkheid in het onderwijs door de meest maatschappelijk kwetsbare leerlingen te ondersteunen met de inzet van Bridge High Dosage Tutoring: een evidence-based onderwijsinterventie met een unieke combinatie van intensieve persoonlijke aandacht, maatwerk en nadruk op relaties.

Onze projecten lopen in het basisonderwijs en middelbaar onderwijs en worden vaak gefinancierd vanuit gemeentelijke subsidies, samenwerkingsverbanden, filantropische organisaties en schoolbesturen. Op dit momenten zijn we actief op 10 basisscholen in Amsterdam Zuidoost en Haarlem Schalkwijk en op een middelbare school in Amsterdam Noord en Amsterdam Nieuw-west.

We werken altijd nauw samen met een onderzoeksteam van de Universiteit van Amsterdam die onze projecten onderzoekt om de effectiviteit en kwaliteit uitgebreid te bestuderen. De onderzoeksresultaten zijn tot nu toe zeer positief, zie hiervoor www.uva.nl/sepp.

Bridge High Dosage Tutoring projecten vinden altijd plaats onder schooltijd en op de schoollocaties, maar worden aangestuurd door ‘het bureau’ van The Bridge wiens kantoor is gevestigd in de Pletterij in Haarlem. Daarnaast houdt het bureau zich ook actief bezig met het personeelsmanagement, coaching en verdere opschaling en verduurzaming van Bridge High Dosage Tutoring.

U kunt een afspraak maken met het bureau en/of vragen stellen via info@tbli.nl. Voor meer informatie gaat u naar onze website: www.tbli.nl

 

 

 

 

 

 

 


Up the Attic – audio engineer Daan Arisz

Up the Attic Studio bestaat al 14 jaar, en heeft zich altijd gevestigd op zolderruimtes en bovenverdiepingen. Het is ontstaan als de studio van de band Grey Lotus, maar verleent zich inmiddels voor vele andere muziek projecten en muzikanten onder leiding van producer, componist en audio-engineer Daan Arisz.

Daan is tevens werkzaam in Wisseloord in Hilversum bij de Gooi en Vecht Studio als audio-engineer sinds 2008 voor tv programma’s, radio en tv commercials, theatershows en documentaires.

Voor contact kun je mailen naar daan.arisz@gmail.com of bellen met 0611004724

 

 


Wereldkeuken Haarlem

De Wereldkeuken Haarlem heeft zijn restaurant in de Pletterij. Een intiem en sfeervol restaurant waar je iedere donderdag en vrijdag kunt genieten van heerlijke gerechten van over de hele wereld, gekookt en geserveerd door Nieuwe Haarlemmers. Reserveren klik hier.

Zanglerares Maartje Keijzer

Maartje Keijzer is een vrolijke zangdocente en zangeres. Haar enthousiasme en passie voor zingen is zowel in de lesruimte als op het podium erg aanstekelijk.

Schrijf je snel in voor een gratis proefles!

 

 

Contact:
E: info@maartjekeijzer.com
S: www.maartjekeijzer.com
T: 06 2054 1405


Ontvang wekelijks de events in je mailbox!