Blog

Sterrenteam aanstaande maandag in de Pletterij

Genoeg van alle eindejaarslijstjes, kom dan maandag 8 januari naar de Pletterij om daar “echte” muziek te horen van vier jazz-musici van wereldfaam. Naast onze eigen Han Bennink treden  Paul van Kemenade, Ernst Glerum en Ray Anderson aan om het nieuwe jaar in te luiden.

Interview met Ziv Taubenfeld in Haarlems Dagblad

Lees het prachtige interview van Peter Bruyn met Ziv Taubenfel in het Haarlems Dagblad van 4 januari. Als je dat leest, haast je je om kaarten voor dit optreden van Full Sun van Taubenfeld in de Pletterij te kopen. Het gebeurt in Haarlem, het gebeurt in de Pletterij op zondagmiddag 6 januari!!

Event datum: 06 jan 16:00 - 18:00 | muziek

Start het nieuwe muziekjaar in de Pletterij!

Op 6 januari komt de nieuwe internationale band van Ziv Tauberfeld naar de Pletterij! Eerder dan in Amsterdam, voor een vriendelijke  toegangsprijs  en in een intieme setting! Kom zondagmiddag om 4 uur naar de Pletterij en geniet mee.  

Event datum: 14 nov 20:30 - 22:30 | muziek

morgen 14 november DUO MAARTEN EYSKER/ROELOF RUIS in het voorprogramma van Bloom de Wilde

Aan het concert van Bloom de Wilde op woensdag 14 november is een voorprogramma toegevoegd. Daarin staan de Haarlemmers Maarten Eysker en Roelof Ruis.  Roelof Ruis (accordeon) en Maarten Eysker (gitaar) sloegen eind 2016 de handen ineen en begonnen een repertoire op te bouwen van eigen composities. Dit resulteerde in de opnamen (dec.2017) van het…

Interview met Wolter Wierbos en Oscar Jan Hoogland over Misha Mengelberg HD

In het Haarlems Dagblad van zaterdag staat een lezenswaardig artikel van Peter Bruyn. Aanleiding is het concert maandagavond in de Pletterij. Het ICP Orchestra en Nieuw Amsterdams Peil spelen dan (oa)stukken van Misha Mengelberg. Peter Bruyn sprak met Wolter Wierbos, al sinds 1980 tromponist bij het ICP en Oscar Jan Hoogland, een van de laatste…

Impressie van de opening van de tentoonstelling Maria Kremneva A Silent Conversation

Event datum: 06 nov 20:00 - 22:00 | Debat

Muzikale intermezzo’s tijdens debat “Omgaan met kritiek en tegenslag”

Tijdens het debat dat wordt gehouden in het kader van Rossini.Nu wordt gesproken woord afgewisseld met korte pianovertolkingen van werk van, hoe kan het anders, Rossini.

Interview met Robby Alberga van de Nazaten in Haarlems Dagblad

In het Haarlems Dagblad staat een paginagroot interview van Peter Bruyn met de gitarist en componist Robby Alberga van de Nazaten. De Nazaten, morgen 26 oktober in de Pletterij!!

Kika Sprangers Kwintet geselecteerd door We Are Public

De redactie van We Are Public heeft het jazzX-concert van het Kika Sprangers Kwintet op 4 november geselecteerd. De onderbouwing hierbij is : Lyrisch jazzkwintet: Vandaag bezoek je een concert van het lyrische Kika Sprangers kwintet onder leiding van Utrechtse saxofonist Kika Spranger. Sprangers startte het kwintet in 2015 tijdens haar opleiding aan het conservatorium…

Extra spreker bij debat Peperdure pillen: hoe houden we medicijnen betaalbaar

Aan de sprekerslijst tijdens Tegenlicht Meet Up van 24 oktober, die al uit klinkende namen bestaat, kunnen we nog een aansprekende persoon toevoegen: Martin van der Graaff, secretaris van de Wetenschappelijke Advies Raad van het Zorginstituut Nederland (ZIN), zodat het onderwerp uit nog meer invalshoeken bekeken wordt.  

Event datum: 16 okt 20:30 - 22:30 | muziek

artikel Peter Bruyn in Haarlems Dagblad over Ernst Oosterveld

Lees het uitgebreide artikel van Peter Bruyn in het Haarlems Dagblad van 13 oktober.    

woensdag 26 september: Tegenlicht Meet Up over Opkomst Nieuw Rechts

Debat De Opkomst van Nieuw Rechts geselecteerd door We Are Public

Het Tegenlicht Meet Up debat op 26 september over de Opkomst van Nieuw Rechts is geselcteerd door We Are Public. Motivering van WAP: “Avond met discussie over de drijfveren van nieuw-rechts Nu er steeds meer nieuwe rechtse partijen ontstaan en deze steeds meer stemmen winnen in landen als Hongarije, Italië en Duitsland, wordt het tijd…