Blog

Sterrenteam aanstaande maandag in de Pletterij

Genoeg van alle eindejaarslijstjes, kom dan maandag 8 januari naar de Pletterij om daar “echte” muziek te horen van vier jazz-musici van wereldfaam. Naast onze eigen Han Bennink treden  Paul van Kemenade, Ernst Glerum en Ray Anderson aan om het nieuwe jaar in te luiden.

Event datum: 22 mei 20:30 - 22:30 | muziek

Gasten Improsessie 22 mei bekend

In de Improsessie van aanstaande dinsdag speelt Raoul van der Weide met Michel Scheen op piano, Martin van Duynhoven op drums en de Argentijn Hernan Sama op tenorsax. De tweede set is een open podium, waar de dobbelsteen bepaalt welke combo’s spelen.

Event datum: 14 mrt 20:00 - 22:30 | Debat

Burgeradvies versterken kwaliteit lokale journalistiek

De Pletterij en de stichting Stadsgesprekken hebben twee bijeenkomsten georganiseerd over nut en noodzaak om de lokale (onderzoek)journalistiek te versterken. De bijeenkomsten hebben geleid tot een burgeradvies dat 3 mei aan het college van B & W en gemeenteraad is gezonden. Het advies is tevens gericht aan de onderhandelaars voor de nieuw te vormen coalitie….

Event datum: 25 apr 14:00 - 16:00 | Film

Nederlands-Indië in oude beelden met spekkoek

Morgen, woensdag 25 april vertoont de Pletterij Oude beelden uit Nederlands-Indië met bij de koffie of thee een lekker plakje spekkoek.

Berichten voor onderhandelaars in de DAKKAS

Vanavond in Debatcafé in de Pletterij geven acht vertegenwoordigers van verschillende beleidsvelden aan wat volgens hen meegenomen moet worden in het nieuwe Haarlemse college-programma voor de periode 2018-2022. Praat mee!

Film overleden regisseur Milos Forman in Pletterij

Op 13 april is de regisseur Milos Forman op 86-jarige leeftijd overleden. De Pletterij vertoont zijn meest gelauwerde film One Flew Over the Cuckoo’s Nest woensdagmiddag 2 mei om 14.00 uur.

Event datum: 01 mei 20:00 - 22:00 | Debat

Tegenlicht Meet Up over burgerinitiatieven is verplaatst naar 1 mei 2018

Om zoveel mogelijk raadsleden de mogelijkheid te bieden aanwezig te zijn bij de Tegenlicht Meet Up over burgerinitiatieven is deze aflevering verplaatst naar dinsdag 1 mei aanstaande.

Event datum: 15 apr 16:30 - 18:30 | muziek

Gewijzigd aanvangstijdstip JazzX zondag 15 april !!

Het concert van het Floris Kappeyne trio begint zondag om 16.30 uur. Zaal open om 16.00 uur. Een half uur langer wachten dus, maar dat wachten wordt beloond met een fantastisch  optreden van dit jonge jazztrio.

Event datum: 11 apr 20:00 - 22:00 | Debat

Praat 11 april mee over nieuw Haarlems beleid voor bad, bed en brood

Vanuit de ervaringen van Stem in de Stad met de positie van ongedocumenteerden organiseren zij samen met de Pletterij een gesprek met de stad over dit onderwerp. Luister wat de burgemeester van Haarlem, vertegenwoordigers van Vluchtelingenwerk en andere instanties die met vluchtelingen werken hier over te zeggen hebben en praat zelf ook mee. Aanvang 20.00…

Event datum: 29 mrt 20:30 - 22:30 | muziek

Recensie Draai om je Oren over debat CD Shapes of Time van Oene van Geel en Mark Haanstra

“Nee, de foto op de voorkant van deze cd is geen trucage. Fotograaf Udo Prinsen maakte hem op Spitsbergen met verschillende pinhole- of gaatjescamera’s. De lens staat maanden open, waardoor we de beweging die de zon maakt zien afgebeeld. Iets wat we normaal gesproken natuurlijk niet zien. De kunstwerken die Prinsen hiermee maakt van diverse…

Event datum: 31 mrt 20:00 - 22:30 | muziek

Extra act bij Grensverkenningen 31 maart

Aan de drie al aangekondigde optredens bij Grensverkenningen aanstaande zaterdag is een spectaculaire vierde toegevoegd: NHAMGYAL LHAMO. Deze  in Amsterdam wonende Tibetaanse zangeres viel op jonge leeftijd op vanwege haar bijzondere stemgeluid en leerde  Tibetaanse liederen en nomadenliederen van haar moeder. Op haar achtste ging ze naar het Tibetaans Instituut voor Podiumkunsten in McLeod Ganj…

Event datum: 28 mrt 20:30 - 22:30 | muziek

Super Line-Up bij Improsessie 28 maart

Gastheer George Hadow heeft twee groten uit de improscene uitgenodigd: John Butcher en Andy Moore. Dat belooft vuurwerk 28 maart op het podium van de Pletterij!!

Verslag debat 28 februari Vernieuwing democratie: durft de Haarlemse politiek te experimenteren?

Rotterdam kiest op 21 maart óók voor wijkraden! Om in het kader van de lokale verkiezingen van 21 maart nieuwe ideeën aan politieke partijen mee te geven als het gaat om een versterking van de Haarlemse democratie is het niet perse nodig, alleen in eigen stad het wiel te willen uitvinden.Het kan zeer zinvol zijn,…