Blog

Sterrenteam aanstaande maandag in de Pletterij

Genoeg van alle eindejaarslijstjes, kom dan maandag 8 januari naar de Pletterij om daar “echte” muziek te horen van vier jazz-musici van wereldfaam. Naast onze eigen Han Bennink treden  Paul van Kemenade, Ernst Glerum en Ray Anderson aan om het nieuwe jaar in te luiden.

Muzikale WK finale in de Pletterij is afgelast

Helaas moeten we je meedelen dat de WK finale met impromuziek op zondagmiddag is afgelast. In verband met de vakantieperiode is het ons niet gelukt voldoende musici te vinden om twee teams, met reserves samen te stellen. Dan wordt het moeilijk om een wedstrijd te spelen. Wij bieden je hiervoor onze verontschuldigingen aan.

Eerste finalist muzikale WK finale Pletterij bekend

Helaas, de Belgen zijn uitgeschakeld. Hun zullen we dus niet zien zondagmiddag. Eén van de twee groepen muzikanten op het podium van de Pletterij zal spelen als de Fransen de bal hebben.  Wie is de tegenstander: dat weten we morgen. Maak dit alles mee 15 juli om 17.00 uur in de Pletterij.

wijziging programmering Pletterij tijdens Haarlem Jazz & More

Het aangekondigde optreden van Jasper van ’t Hof op donderdag 16 augustus in de Pletterij kan helaas door omstandigheden niet doorgaan. Wij betreuren dat zeer en zullen ons inspannen een goede vervangende act te vinden. Houd de website in de gaten voor de ontwikkelingen.

Event datum: 17 aug 20:00 - 21:00 | muziek

Twee nieuwe acts Haarlem Jazz & More 2018

We kunnen met trots weer twee acts bekendmaken die tijdens Haarlem Jazz & More 2018 in de Pletterij zullen optreden (je weet wel, de Pletterij, het enige echte jazzpodium bij H’lem Jazz & More). Naast The Preacher Men zullen Tommy Moustache en PLOTS het podium betreden. Tommy Moustache is een zeer getalenteerde Rotterdamse jonge band…

Event datum: 14 jun 20:00 - 22:00 | Debat

Bij debat over voedsel 14 juni verloten we twee biologische maaltijdboxen!!

Heb je altijd al eens een biologische maaltijdbox  willen proberen, of ben je er al enthousiast over, kom dan zeker naar dit debat, want onder de aanwezigen worden twee biologische maaltijdboxen verloot!   In het vierde en laatste debat in de reeks Alles over Voedsel onderzoeken we de voor- en nadelen van biologisch voedsel. Er…

Interview Ramón Esono Ebalé in de Volkskrant

Lees hier het interview van Joost Pollmann met Ramón Esono Ebalé in de Volkskrant van 5 juni. Ramón is morgen 6 juni aanwezig bij de lezing van Anita Brus over zijn werk. Vrijgesproken politiek tekenaar uit Afrika in Nederland illustratie van Ramón Esono Ebalé Wie de goedlachse Ramón Esono Ebalé in het café ziet zitten, zou…

Ramón Esono Ebalé in persoon aanwezig bij de lezing van Anita Brus

De cartoonist Ramón Esono Ebalé is de belangrijkste tekenaar in het project The beast is there van Stedenband Haarlem-Mutare. Vanwege zijn felle kritiek op de president van Equatoriaal Guinea (vroegere Afrikaanse kolonie van Spanje) heeft hij maanden vastgezeten in zijn geboorteland. Omdat Ramón daarna geen paspoort kreeg kon hij tot voor kort  het Equatoriaal Guinea…

Event datum: 14 jun 20:00 - 22:00 | Debat

Esther Ouwehand bij debat over biologisch voedsel in de Pletterij

In het slotdebat van de serie Alles over Voedsel gaat het over de (on)mogelijkheden om al het voedsel biologisch te maken. Esther Ouwehand , Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren, komt naar de Pletterij en zal zeker haar mening over dit onderwerp geven.

Event datum: 27 mei 15:30 - 17:30 | muziek

Bij Kapok is het zondagmiddag cool!

Geen angst voor een warme theaterzaal: de Pletterij beschikt over een prima klimaatregeling en veel koele drankjes, dus niets belet je om zondagmiddag 27 mei naar het concert van Kapok te komen!!

Event datum: 27 mei 15:30 - 17:30 | muziek

Artikel Peter Bruyn over Kapok in Haarlems Dagblad

Vandaag staat er een uitgebreid artikel over Kapok van Peter Bruyn in het Haarlems Dagblad. Als je nog mocht twijfelen of je zondagmiddag naar de Pletterij zal komen voor dit concert, lees dan het artikel.

Event datum: 22 mei 20:30 - 22:30 | muziek

Gasten Improsessie 22 mei bekend

In de Improsessie van aanstaande dinsdag speelt Raoul van der Weide met Michel Scheen op piano, Martin van Duynhoven op drums en de Argentijn Hernan Sama op tenorsax. De tweede set is een open podium, waar de dobbelsteen bepaalt welke combo’s spelen.

Event datum: 14 mrt 20:00 - 22:30 | Debat

Burgeradvies versterken kwaliteit lokale journalistiek

De Pletterij en de stichting Stadsgesprekken hebben twee bijeenkomsten georganiseerd over nut en noodzaak om de lokale (onderzoek)journalistiek te versterken. De bijeenkomsten hebben geleid tot een burgeradvies dat 3 mei aan het college van B & W en gemeenteraad is gezonden. Het advies is tevens gericht aan de onderhandelaars voor de nieuw te vormen coalitie….