PLETTERIJ 25 JAAR! 18-MINNERS CONTROLEREN BEZOEKERS OP ALCOHOL

Geplaatst op: 26 sep 2020 |

Aflevering 15, nog 38 weken…

5 februari 2014: 18-minners controleren bezoekers op alcohol

Een stagiair kan soms behoorlijk wat teweegbrengen. Begin 2014 liep Kiki een korte stage bij de Pletterij. Ze was jong, enthousiast en had een uitgebreide vrienden- en kennissenkring. In die periode werd de nieuwe alcoholwet ingevoerd. Jongeren onder de 18 mochten geen alcohol geschonken krijgen in de kroeg. In veel café’s werden jongeren daarom niet meer toegelaten. Het was te lastig om de leeftijd te controleren aan de bar. Daarmee dreigde een deel van het sociale leven van jongeren te verdwijnen. Kiki organiseerde een debat. Het lukte haar om café-eigenaren, raadsleden en burgemeester Bernt Schneiders om tafel te krijgen. De bezoekers werden gecontroleerd en desnoods gefouilleerd door een heuse politiemacht van 3 18-minners. Een mooi staaltje theatrale intimidatie!

Klik hier voor de fotoserie van Harry van Kesteren.

Op 18 juni 2020, bestond de Pletterij 25 jaar. Op dezelfde dag in 1995 opende het Mondiaal Centrum Haarlem ‘MCH’, de voorloper van de Pletterij, haar deuren aan de Parklaan 137, waar nu basisschool De Kring zit.

Omdat vanwege de Corona-beperkingen we geen groot feest konden vieren stellen we dit uit naar 18 juni 2021 (save the date!). Tot die tijd plaatsen we iedere week een gedenkwaardige opname uit het rijke Pletterij-archief. Zo tellen we af naar 18 juni 2021.