PLETTERIJ 25 JAAR! BORN IN THE PLETTERIJ!

Geplaatst op: 6 nov 2020 |

‘Born in de Pletterij!’

Aflevering 21, nog 32 weken…

Al sinds het prille begin worden alle concerten in de Pletterij opgenomen. Aanvankelijk apart op video en audio wat later werd ge-edit. Later werd er live gemixed voor de livestream. Verschillende concerten en de audio- opnames daarvan werden door de musici zo geschikt bevonden dat deze later zijn uitgebracht als album. Eén keer is een groep ‘geboren’ op het podium van de Pletterij.

Op 21 mei 2015 waren bassist en Boy Edgarprijs-winnaar Wilbert de Joode, pianiste Marta Warelis en slagwerker Onno Govaert te gast in de serie Pletterij Impro Sessies. Dit was hun eerste optreden als trio en dat beviel zo goed dat ze sindsdien een vaste groep vormen: OMaWi (Onno, Marta, Wilbert). Eind 2015 brachten ze hun eerste album uit en sindsdien zijn ze op diverse podia te zien geweest. Van de Groninger Jazz Fietstocht tot BIMhuis en Studio Loos in Den Haag. ‘Born in de Pletterij’, jazeker!

Kijk hier voor de opnames van dit optreden.

Op 18 juni 2020, bestond de Pletterij 25 jaar. Op dezelfde dag in 1995 opende het Mondiaal Centrum Haarlem ‘MCH’, de voorloper van de Pletterij, haar deuren aan de Parklaan 137, waar nu basisschool De Kring zit.

Omdat vanwege de Corona-beperkingen we geen groot feest konden vieren stellen we dit uit naar 18 juni 2021 (save the date!). Tot die tijd plaatsen we iedere week een gedenkwaardige opname uit het rijke Pletterij-archief. Zo tellen we af naar 18 juni 2021.