PLETTERIJ 25 JAAR! DE MEEST BEKEKEN VIDEO: HUDAKI VILLAGE BAND

Geplaatst op: 1 jan 2021 |

DE MEEST BEKEKEN VIDEO: HUDAKI VILLAGE BAND

Aflevering 28, nog 25 weken te gaan.

Bijna alle evenementen in de Pletterij worden via een (live) stream uitgezonden en verzameld op ons YouTube-kanaal. Zeker in deze tijden van COVID-19 beperkingen is dat een uitkomst van jewelste. Ook evenementen waar weinig publiek bij kan zijn op die manier voor een groter publiek toegankelijk.

We begonnen met het opnemen bij de eerste concerten die we organiseerden, onder de titel Musica Globalista, in 2009. Een enkele keer gebeurde het dat een muzikant of groep geen toestemming gaf om de opnames openbaar te maken. Meestal was men echter blij met de extra service.

Veel groepen die optraden hadden geen goede live opnames en de Pletterij opnames werden gratis aan de artiesten beschikbaar gesteld voor eigen promotioneel gebruik. Daardoor werden sommige filmpjes veel meer bekeken werden dan wij ons konden voorstellen. Het leuke van YouTube is namelijk dat je het aantal views kunt zien. Het best bekeken filmpje van dit moment is een concertopname van de Hudaki Village Band, 7 oktober 2012. Geweldig intense muziek uit Roemenië van een groep door de wol geverfde mannen en een frêle zangeres. Meer dan 30.000 keer bekeken. Niet gek!

Bekijk hier de video en bekijk hier de foto’s van Rob Brakel.

Op 18 juni 2020, bestond de Pletterij 25 jaar. Op dezelfde dag in 1995 opende het Mondiaal Centrum Haarlem ‘MCH’, de voorloper van de Pletterij, haar deuren aan de Parklaan 137, waar nu basisschool De Kring zit.

Omdat vanwege de Corona-beperkingen we geen groot feest konden vieren stellen we dit uit naar 18 juni 2021 (save the date!). Tot die tijd plaatsen we iedere week een gedenkwaardige opname uit het rijke Pletterij-archief. Zo tellen we af naar 18 juni 2021.