PLETTERIJ 25 JAAR! DE NAZATEN, MUZIKAAL VREEMDGAAN

Geplaatst op: 4 dec 2020 |

DE NAZATEN, MUZIKAAL VREEMDGAAN

Aflevering 25, nog 28 weken te gaan…

Nederland kent bijzondere muziekgroepen maar een van de meest bijzondere is De Nazaten. Oorspronkelijk kwam daar dan achter “…. van Prins Hendrik”. Deze gemaal van koningin Wilhelmina stond bekent om zijn drankgebruik en zijn vreemdgaan. Het verhaal gaat dat er een gang liep van het Paleis Noordeinde rechtstreeks naar de Haagse binnenstad waar de beste man café’s en andere etablissementen onveilig kon maken. Met vele ‘bastaard’ kinderen als resultaat.

De Nazaten produceren ook bastaards, muzikale bastaards dan wel. De band werd gestart door de Rotterdamse bassaxofonist Klaas Hekman en altsaxofonist Keimpe de Jong en hadden een grote voorliefde voor Surinaamse muziek. En dan vooral de muziek die als bastaard voortkwam uit de muziek van de militaire kapellen (blazers!) en de Afro-Surinaamse muziek. Met een keur aan Surinaamse muzikanten richten zijn in de jaren ’90 de groep De nazaten van Prins Hendrik op. Een soort mini bigband, swingend tot in haar vezels en met een enorme energie. Twee keer speelden zijn de Pletterij plat. Maar ook op het (Haarlemmer)Houtfestival stonden ze. Als ze in de buurt zijn: gaat dat zien!

Bekijk hier de foto’s van het concert van Pletterij-huisfotograaf Harry van Kesteren – en hier de livestream van het concert van 26 okt 2018.

Op 18 juni 2020, bestond de Pletterij 25 jaar. Op dezelfde dag in 1995 opende het Mondiaal Centrum Haarlem ‘MCH’, de voorloper van de Pletterij, haar deuren aan de Parklaan 137, waar nu basisschool De Kring zit.

Omdat vanwege de Corona-beperkingen we geen groot feest konden vieren stellen we dit uit naar 18 juni 2021 (save the date!). Tot die tijd plaatsen we iedere week een gedenkwaardige opname uit het rijke Pletterij-archief. Zo tellen we af naar 18 juni 2021.