PLETTERIJ 25 JAAR! EEN JAAR LANG IN GESPREK MET DE GEMEENTERAAD

Geplaatst op: 1 jun 2021 |

EEN JAAR LANG IN GESPREK MET DE GEMEENTERAAD

Aflevering 49, nog 3 weken

De Pletterij is niet vies van marathonsessies. Eerder schreven we over de serie ‘Een goed gesprek met’ van Jan Hoekema die al ruim een jaar loopt. Begin april startte de Pletterij een wekelijkse interview-reeks met Haarlemse gemeenteraadsleden die eindigt begin maart volgend jaar, anderhalve week voor de nieuwe verkiezingen. De 39 Haarlemse raadsleden worden op alfabetische volgorde uitgenodigd voor een gesprek op vrijdagmiddag met dezelfde Jan Hoekema over de politieke actualiteit, Corona en de komende verkiezingen. Het Haarlems Dagblad haakt aan met een kort interview met het gemeenteraadslid van de week in de zaterdagkrant. Een mooie vorm van media-partnerschap. Al met al een unieke, niet eerder vertoonde manier om alle leden van de gemeenteraad voor het publieke voetlicht te brengen.
Terugkijken van de interviews: YouTube-Playlist

Op 18 juni 2020, bestond de Pletterij 25 jaar. Op dezelfde dag in 1995 opende het Mondiaal Centrum Haarlem ‘MCH’, de voorloper van de Pletterij, haar deuren aan de Parklaan 137, waar nu basisschool De Kring zit.

Helaas, ondanks dat de lockdown maatregelen langzaam worden afgebouwd is het nog niet mogelijk om op 18 juni zonder beperkingen ons 25+1 jarig jubileum te vieren. En, na een jaar uitstel, willen we dit alleen doen als iedereen mag meedoen. We tillen het jubileum over de zomer heen en vieren het in oktober. En hopen dat de vierde golf niet komt!