PLETTERIJ 25 JAAR! EET VEGAN EN BELEEFT CULTUUR!

Geplaatst op: 6 mrt 2021 |

Uitdaging: Eet vegan en beleeft cultuur!
12 november 2015: Vegan Challenge Party

Aflevering 37, nog 15 weken

Het is nog niet zo lang geleden dat veganistisch eten als een zonderlinge afwijking werd gezien. Iets waar je ingevallen wangen van kreeg en ruggenmerg verweking en zeker een vitamine C tekort. Zeg maar voordat het werd omarmd door digitale beïnvloeders en hippe yoga types en beroemde mensen die beroemd zijn omdat ze beroemd zijn.

In die tijd, we spreken over 5, 6 jaar geleden, organiseerde Aafje Witzel, die achter de bar stond bij de Pletterij, avondjes waar bezoekers werden uitgedaagd vegan, dus zonder dierlijke producten, te komen eten. Om de, voor sommige gasten bittere, pil te verzachten organiseerde ze er een bijzonder aantrekkelijk programma om heen. Cafe-baas Rob Alphenaar (Briljant, Cafe Lokaal) kookte en tussen de gangen door werd er opgetreden. Marius Bruijn, theatermaker van theater Kwezel, demonstreerde hoe je op het toneel een vrouw vermoord, Jan-Willem Reitsma van de groep De Marginalen, smierde, speelde gitaar en piano, acteur Eddie Kagie (ook bekend van zijn bijdragen aan Krankenhaus van de Kift) vertelde een verhaal en danseres en choreografe Meli Kuhn wist zelfs van een strijkplank een opwindend object te maken.

Kortom, de spetters vlogen ervan af. Letterlijk en figuurlijk.

Bekijk hier de foto’s van Harry van Kesteren

Op 18 juni 2020, bestond de Pletterij 25 jaar. Op dezelfde dag in 1995 opende het Mondiaal Centrum Haarlem ‘MCH’, de voorloper van de Pletterij, haar deuren aan de Parklaan 137, waar nu basisschool De Kring zit.

Omdat vanwege de Corona-beperkingen we geen groot feest konden vieren stellen we dit uit naar 18 juni 2021 (save the date!). Tot die tijd plaatsen we iedere week een gedenkwaardige opname of foto’s uit het rijke Pletterij-archief. Zo tellen we af naar 18 juni 2021.