PLETTERIJ 25 JAAR! NIEUWJAARSRECEPTIES, WEET JE WEL?

Geplaatst op: 22 jan 2021 |

Nieuwjaarsrecepties, weet je wel?

Aflevering 31, nog 21 weken

Tradities zijn er om te breken. Zie de heksenverbranding, de kolenkachel en Zwarte Piet om er een paar te noemen. Dus waarom zou je niet stoppen met Nieuwjaarsrecepties.

Dat plichtmatige gezellig doen, die vreselijke 3 zoenen, die veel te lange en dodelijk saaie toespraken. Allemaal alleen omdat het traditie is, omdat het zo hoort. De Pletterij deed ook mee aan dat circus van voorspelbaarheid.

Zeker al sinds 2002 en altijd was de burgemeester daar om de aanwezigen een hart onder de riem te steken: ‘kom kom, dat nieuwe jaar komen jullie ook vast wel door. We beloven niet al jullie geld af te pakken. Niet bij de pakken neerzitten.’

De Pletterij hield haar Nieuwjaarsreceptie altijd op de laatste vrijdag van januari. Als je dacht dat je ze allemaal had gehad. Zo ook in 2010. Cornelis Mooy, oud wethouder en gedeputeerde voor de VVD was net voorzitter geworden van dat linkse broeinest. Bernt Schneiders was nog burgemeester en dus paraat. En verder was ‘tout Haarlem’ aanwezig. Gratis bier zuipen (dat is bij de gemeentereceptie niet verkrijgbaar nadat een raadslid een keer dronken door een glazen deur was gevallen) en haring en lekkere buitenlandse hapjes snaaien. Puur aso is het.

29 januari zouden we er weer een houden. Nieuwjaarsrecepties…. Ik mis het!

Bekijk hier de foto’s van de receptie 2010 van Harry van Kesteren.

Op 18 juni 2020, bestond de Pletterij 25 jaar. Op dezelfde dag in 1995 opende het Mondiaal Centrum Haarlem ‘MCH’, de voorloper van de Pletterij, haar deuren aan de Parklaan 137, waar nu basisschool De Kring zit.

Omdat vanwege de Corona-beperkingen we geen groot feest konden vieren stellen we dit uit naar 18 juni 2021 (save the date!). Tot die tijd plaatsen we iedere week een gedenkwaardige opname of foto’s uit het rijke Pletterij-archief. Zo tellen we af naar 18 juni 2021.