PLETTERIJ 25 JAAR! ROBERT-JAN STIPS, EEN POPHELD IN DE PLETTERIJ

Geplaatst op: 30 nov 2020 |

ROBERT-JAN STIPS, EEN POPHELD IN DE PLETTERIJ

Aflevering 24, nog 29 weken…

Hebben wij dat. Op 11 april 2020 zou Robert-Jan Stips spelen in de Pletterij tijdens een concert van de groep ZEQ-Attack. Stips is een Nederlandse popheld, bekend van Supersister, Golden Earring, Sweet d’Buster, The Nits en samenwerking met Freek de Jonge. Wij verheugden ons op een prachtig concert voor een stijf uitverkochte Pletterij. De uitkomst laat zich raden: Corona, lockdown, geen Robert-Jan Stips.

Na de zomer werd het concert ingehaald. We begonnen er zelfs ons seizoen mee. En toen mochten er maar 15 bezoekers binnen. Om een paar mensen extra mee te laten genieten organiseerden we 2 sessies op dezelfde avond. Konden er wel 30 bezoekers komen. We leerden 2 dingen die avond: 1- reken je nooit rijk van tevoren en 2- waarlijk grote muzikanten spelen altijd. Ook voor een klein publiek.

Bekijk hier de foto’s van het concert van Pletterij-huisfotograaf Harry van Kesteren – en hier de livestream van het concert

Op 18 juni 2020, bestond de Pletterij 25 jaar. Op dezelfde dag in 1995 opende het Mondiaal Centrum Haarlem ‘MCH’, de voorloper van de Pletterij, haar deuren aan de Parklaan 137, waar nu basisschool De Kring zit.

Omdat vanwege de Corona-beperkingen we geen groot feest konden vieren stellen we dit uit naar 18 juni 2021 (save the date!). Tot die tijd plaatsen we iedere week een gedenkwaardige opname uit het rijke Pletterij-archief. Zo tellen we af naar 18 juni 2021.