PLETTERIJ 25 JAAR! TEGENLICHT MEET-UPS IN DE PLETTERIJ, 2015-2021

Geplaatst op: 10 jun 2021 |

TEGENLICHT MEET-UPS IN DE PLETTERIJ, 2015-2021

Aflevering 51, nog 1 week

Een van de meest populaire documentaire reeksen die ooit op tv is uitgezonden is de Tegenlicht-serie van de VPRO. De populariteit komt mede doordat het toekomst- en oplossingsgerichte documentaires zijn. Niet verwonderlijk dat het daardoor vooral aanslaat bij een jonger publiek (de ‘millenials’). Sinds september 2015 organiseert de Pletterij Tegenlicht Meet Ups naar aanleiding van de documentaires. Daarmee is het de langslopende debatserie die de Pletterij organiseert. De eerste Meet Up in september 2015 ging over de financiële crisis rond Europa en Griekenland. Europa leek op instorten en dit onderwerp was niet van de media weg te branden totdat kort daarvoor de Syrische vluchtelingencrisis losbrak. Een ‘heet’ onderwerp bleek ineens ondergesneeuwd en er was nauwelijks meer aandacht voor. Een goede les in de tijdelijkheid van politieke thema’s.

Intussen hebben 32 Meet Ups plaats gevonden. Een aparte redactie die vooral bestaat een jonge millenials is verantwoordelijk. Deze super enthousiaste redactie organiseerde in Corona-tijd in de periode september 2020- juni 2021 10 Meet Ups. Een productief clubje!

Bekijk alle uitzendingen via de playlist op ons YouTube-kanaal:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLNNvw2JMARUjWn7tqr6KETCtX-178jDV_

Op 18 juni 2020, bestond de Pletterij 25 jaar. Op dezelfde dag in 1995 opende het Mondiaal Centrum Haarlem ‘MCH’, de voorloper van de Pletterij, haar deuren aan de Parklaan 137, waar nu basisschool De Kring zit.

Helaas, ondanks dat de lockdown maatregelen langzaam worden afgebouwd is het nog niet mogelijk om op 18 juni zonder beperkingen ons 25+1 jarig jubileum te vieren. En, na een jaar uitstel, willen we dit alleen doen als iedereen mag meedoen. We tillen het jubileum over de zomer heen en vieren het in oktober. En hopen dat de vierde golf niet komt!