PLETTERIJ 25 JAAR! WEEK 47: JAWEL, RAY ANDERSON IN DE PLETTERIJ!

Geplaatst op: 27 jul 2020 |

Aflevering 6, nog 47 weken…
03 JUNI 2019

In de zomer gebeurt er normaliter niet veel in de Pletterij. We sluiten de deuren, werken onze administratieve achterstand weg, stellen het programma voor het najaar vast en gaan dan, als de schaarse tijd het toelaat, ook nog even op vakantie. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan het Konfrontationen festival in Nickelsdorf, Oostenrijk. Een van de leukste, want kleinste en gemoedelijkste festivals die je je kunt voorstellen met muzikanten van een enorm hoog niveau. Het laatste concert vlak voor de zomerstop van 2019 was tevens een van de mooiste in jaren: het kwartet van Paul van Kemenade met Ernst Glerum (contrabas), Han Bennink (drums) en een van de beste trombonisten ter wereld: Ray Anderson. Op Paul van Kemenade na had ik ze eerder allemaal gezien op het Konfrontationenfestival. Met het ICP Orkest en de groep BassDrumBone. Wat een gelukzaligheid om dat dan op je eigen, eenvoudige podium te mogen verwelkomen!

Klik hier voor de fotoserie van Harry van Kesteren.
En hier voor de opname van het concert.

—-

Op 18 juni 2020, bestond de Pletterij 25 jaar. Op dezelfde dag in 1995 opende het Mondiaal Centrum Haarlem ‘MCH’, de voorloper van de Pletterij, haar deuren aan de Parklaan 137, waar nu basisschool De Kring zit.

Omdat vanwege de Corona-beperkingen we geen groot feest konden vieren stellen we dit uit naar 18 juni 2021 (save the date!). Tot die tijd plaatsen we iedere week een gedenkwaardige opname uit het rijke Pletterij-archief. Zo tellen we af naar 18 juni 2021.