PLETTERIJ 25 JAAR! WEEK 49: BRAZILIË 2014 VOETBAL-IMPRO

Geplaatst op: 14 jul 2020 |

Aflevering 4, nog 49 weken…
13 JUNI 2014

De laatste keer dat Nederland mee-voetbalde op een internationaal toernooi was in 2014 in Brazilië.

Robert-Jan Sebregt en Remmert Veldhuis kwamen met het idee om bij alle wedstrijden die Nederland speelden een Pletterij Voetbal Impro Sessie te doen. Twee groepen muzikanten op het podium aan weerszijde van het scherm waar de wedstrijd werd getoond. Shirtjes werden uitgereikt en de enige afspraak was: je mag alleen spelen als jouw team de bal heeft. Hilarische toestanden en het publiek stroomde toe. Uiteindelijk kwam Nederland tot de troost- finale.

De eerste wedstrijd was tegen Spanje, dat Nederland 4 jaar eerder in Zuid-Afrika in de finale versloeg. Het werd 5-1 voor Nederland, Robin van Persie zweefde en in de zaal leek het of het voetbal de steeds enthousiastere muziek volgde!  Klik hier voor de fotoserie van Harry van Kesteren

Op 18 juni 2020, bestond de Pletterij 25 jaar. Op dezelfde dag in 1995 opende het Mondiaal Centrum Haarlem ‘MCH’, de voorloper van de Pletterij, haar deuren aan de Parklaan 137, waar nu basisschool De Kring zit.

Omdat vanwege de Corona-beperkingen we geen groot feest kunnen vieren stellen we dit uit naar 18 juni 2021 (save the date!). Tot die tijd plaatsen we iedere week een gedenkwaardige opname uit het rijke Pletterij-archief. Zo tellen we af naar 18 juni 2021.