17 OKT ’19: PLETTERIJ WINT BIM PODIUMPRIJS 2019!!!

Geplaatst op: 20 jan 2020 |

Met een saluut aan de collega podia, de musici, het BIM-bestuur en de Pletterij vrijwilligers. En met een woedende uithaal naar de overheid over de hemeltergend slechte financiële positie van de Nederlandse jazzpodia. Hoe kunnen we in hemels naam de musici een redelijke gage bieden als de podia nauwelijks geld hebben om te bestaan. Let wel: grotendeels gedraaid op vrijwilligers!

Beste mensen, collega podia, BIM-bestuur, musici, vrijwilligers van de Pletterij.
Wij zijn ontzettend dankbaar voor de toekenning van de BIM Podiumprijs 2019. Wij zien dit als een grote eer en een erkenning voor de enorme inzet van de staf en de vrijwilligers om een welkom podium voor zowel musici als voor publiek te zijn. De Pletterij ziet het ook als een erkenning voor haar consequente programmeerkeuze van avontuurlijke muziek die door de grote podia al snel als ‘risicovol’ wordt gezien.”

Wij hopen dat deze nieuwe prijs zal helpen om de beroerde financiële situatie van de kleine en alternatieve podia voor avontuurlijke muziek te verbeteren. Terwijl er, terecht, wordt gesproken over ‘fair practise’ betalingen voor musici moeten deze podia met minimale middelen de speelplekken voor musici in stand zien te houden. In een tijd dat het geld tegen de plinten op klotst en de rijksoverheid niet weet hoe ze hun geld moeten uitgeven is het budget voor deze podia schunnig laag. Fair practise begint met voldoende financiële middelen voor de podia om de musici naar behoren te kunnen betalen.

Dank jullie wel en houdt stand!

 

> Kijk het event hier terug: https://youtu.be/SqxLsZX15ow